Logo mooilaarbeek.nl
Wim Daniëls houdt zijn speech bij de opening van het nieuwe boekenwinkeltje   | Fotonummer: 5a7817
Wim Daniëls houdt zijn speech bij de opening van het nieuwe boekenwinkeltje (Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk))
Kunst en Cultuur

Nieuw boekenwinkeltje in Beek en Donk geopend

Beek en Donk - Read to Grow helpt kinderen van 3 tot 18 jaar in ontwikkelingsgebieden om hun wereld te vergroten door hen boeken te schenken. De stichting verzamelt goede kwaliteit Engelse en Franse boeken uit heel Europa en brengt deze onder in een opslag- en sorteerruimte in Boekel. Op zaterdag 8 juli opende auteur Wim Daniëls het eerste Booktique/Meeting Point van Read to Grow aan het Heuvelplein in Beek en Donk.

Voordat Wim Daniëls de nieuwe vestiging van Read to Grow mag openen, overhandigt vrijwilligster Maria Zegers hem een cadeau. Het is een boek over Glow in Eindhoven. "Omdat de stichting Read to Grow voor vele lichtpuntjes zorgt", vertelt ze erbij. De auteur begrijpt precies wat ze bedoelt: "Lezen opent deuren. Je wereld wordt groter. Read to Grow steunt kinderen in ontwikkelingsgebieden in hun persoonlijke groei, zodat ze zelfstandig kunnen worden." Wim Daniëls benadrukt in zijn speech meerdere malen het belang van kwalitatief goede boeken: "Lezen is de laatste jaren enorm veranderd. Heel veel kennis verkrijgt men via het internet. Boeken moeten dus ook met de tijd mee gaan. Uit alle geschonken boeken sorteert Read to Grow gelukkig ook op kwaliteit. Ga zo door!"

Op Sint Maarten heeft een groep 8 het afgelopen schooljaar les gekregen van 'meester Stijn' van het Klokhuis uit Beek en Donk. Hij merkte dat het lesmateriaal waar de kinderen mee moesten werken, ontoereikend was en organiseerde een inzamelingsactie op het Klokhuis en de Muldershof. "De kinderen hadden heel veel boeken gedoneerd", glundert Annemie van de Burgt-Bekkers, moeder van Stijn. Toen bekend werd dat Read to Grow een winkeltje opende in het pand van de voormalige Wereldwinkel en vrijwilligers zocht, aarzelde zij geen seconde en meldde zich aan als vrijwilligster. "Ik zag met eigen ogen wat de boeken voor de kinderen op Sint Maarten betekenden. Als ik terugdenk aan die glunderende gezichtjes, raakt het me nog steeds. Na hun schoolwerkjes, mogen ze nu vrij lézen! En omdat de boeken van goede kwaliteit zijn, is het niveau van de kinderen met sprongen vooruit gegaan."

In het nieuwe Booktique/Meeting Point Read to Grow aan het Heuvelplein 32A in Beek en Donk geven de vrijwilligers voorlichting over het werk van hun stichting en verkopen ze met name Nederlandse boeken tegen een kleine prijs. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag is het winkeltje geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>