Vlnr: Rob van Offeren, Jaap van den Broek, Chantal Robbescheuten, Roos Monen en Maarten de Groot
Vlnr: Rob van Offeren, Jaap van den Broek, Chantal Robbescheuten, Roos Monen en Maarten de Groot

Vereniging neemt afscheid van Jaap van den Broek Basketball Club Lieshout sluit seizoen af

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ieder jaar sluit BC Lieshout het basketbalseizoen af met een leuke activiteit voor de leden. Dit jaar had de vereniging een goede reden om het groots aan te pakken. Vanwege het 45-jarig bestaan van Basketball Club Lieshout én het afscheid van speler Jaap van den Broek werd er op 8 en 9 juli een gezellig All Star weekend gehouden voor alle leden en oud-leden.

Als broekie van 16 jaar ging Jaap van den Broek spelen in het Heren-1 team, de hoogste klasse van Basketball Club Lieshout. Na 21 jaar vond hij het welletjes geweest en besloot te stoppen. "Altijd ging het basketbal voor alles. Zelfs verjaardagsfeestjes kwamen op de tweede plaats. Ik maakte deel uit van een team, dus dan wás ik er. Maar nu is het tijd voor mijn gezin." Zijn teamgenoten konden zijn afscheid natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Speciaal voor hem organiseerden ze een wedstrijd tijdens het All Star Weekend met leden en oud-leden van Heren 1. Zoon Tijmen (6 jaar) is net begonnen bij BC Lieshout en speelde in de laatste minuten van de wedstrijd ook even mee.

Tijdens het All Star weekend werd er natuurlijk veel gebasketbald. Jong en oud, leden en oud-leden maakten er samen een sportief toernooi van. Zaterdagavond klokslag 20.00 uur barstte de feestavond los in sporthal De Klumper met Jaap als middelpunt van de avond. Soms zelfs letterlijk: de briljante fotocollage op de beamer toonde tientallen kiekjes van Jaap waarbij zijn hoofd iedere keer op precies hetzelfde punt op het scherm verscheen.

Gedurende de avond werden ook andere waardevolle mensen voor BC Lieshout gehuldigd:
Scheidsrechter van het Jaar: Geert Welten
Coach van het Jaar: Rob van Offeren
Barmedewerkster van het jaar: Chantal Robbescheuten

Vanwege het 45-jarig bestaan werd één lid extra in het zonnetje gezet. Al jaren kan de club rekenen op de inzet van Maarten de Groot. Niels van Melis, mede-organisator van het All Star Weekend: "Het was voor ons een flinke uitdaging om hem eens te verrassen. Maarten helpt namelijk altijd overal bij. Hoe houdt je dan iets geheim voor hem? Maar het is gelukt!" Zijn ouders, gezin en de leden van BC Lieshout waren getuige van zijn huldiging als 'Erelid' en 'Vrijwilliger van het Jaar'.

In de week van 28 augustus beginnen de trainingen weer van Basketball Club Lieshout in sporthal De Klumper. Op dit moment is de vereniging nog dringend op zoek naar trainers en coaches. Heb jij zin en tijd om te helpen? Laat het de club weten en stuur een mail naar bestuur@bclieshout.nl.