Afbeelding
Foto: Heemkunde Beek en Donk

Wandelroute Recht en Orde

Toerisme Natuur

Beek en Donk - Enkele jaren geleden is door leden van heemkundekring De Lange Vonder een wandelroute uitgezet onder de naam Recht en Orde. De route is in totaal 19 km lang, maar kan ook in delen gelopen worden. De route voert de wandelaars deels door het dorp Beek, maar ook door het buitengebied. Kasteel Eyckenlust, de Broekkant, de Biezen en paden langs de Aa en de Snelle Loop. Onderweg kom je langs historische plekken, maar ook door prachtige natuur.

De replica van de Kaak op het Heuvelplein en de verbeelding van de galg bij De Biezen verwijzen naar de rechtspraak in vroegere tijden. Om de route overal begaanbaar te houden gaan enkele vrijwilligers van het Laarbeeks Landschap een aantal keren per jaar op pad om de paden te maaien. Op dit moment ligt alles er weer keurig bij, waardoor je met plezier kunt wandelen. De route is bewegwijzerd met blauwe bordjes en pijltjes. Informatie over de historische plaatsen vind je in een folder die verkrijgbaar is in de Heemkamer, de Brabantse Kluis en bij de Kokse Hoeve.

De heemkundekring wenst iedereen veel wandelplezier! Geniet tijdens een zonnige dag van de bloemen, vogels en vlinders die u onderweg tegenkomt.