Afbeelding
Foto: Ingezonden

Laarbeek organiseert dementievriendelijke dag

Algemeen Senioren

Laarbeek - Op donderdag 21 september houdt een werkgroep vanuit het project Dementievriendelijk Laarbeek een groots opgezette dementievriendelijke informatiedag in Laarbeek. Deze dag vindt plaats van 14.00-22.00 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. De Werkgroep hoopt op deze dag iedereen te ontmoeten die ook maar wat met dementie te maken heeft of er meer van wil weten. De dag is dus bedoeld voor iedereen en gratis toegankelijk.

Er zal zowel een middag- als een avondprogramma zijn om iedereen in de gelegenheid te stellen om te komen. In de grote zaal zal de toneelgroep Medemens zowel in de middag als in de avond het toneelstuk 'Zoeken' spelen. Er zal een markt zijn waar bijvoorbeeld organisaties voor dagopvang of verblijf zich zullen presenteren. Ook vinden er diverse presentaties/workshops plaats over onderwerpen als Levenstestament, Levensvragen, Vrijheid en Veiligheid en Inzet van domotica om langer thuis te kunnen blijven wonen, activiteiten voor dementerenden. Diverse casemanagers dementie van De Zorgboog zijn aanwezig om desgewenst informatie te geven.

De Stichting Intod'mentia heeft sinds begin dit jaar behalve de welbekende container nu ook dementiebrillen beschikbaar waarmee men met behulp van Virtual Reality kan ervaren hoe het is om dementie te hebben. Er komt een trainer/begeleider met een aantal brillen, de casemanagers zullen daarna eventuele vragen kunnen beantwoorden en ervaringen bespreken. Kortom een dag die zeker de moeite waard is om nu al in uw agenda te zetten!