Afbeelding
Foto: Ingezonden

Jos Verhoeven verkozen 'Voetballer van het jaar' De Vriendenkring

Algemeen Sport

Laarbeek – Jos Verhoeven is door zijn medespelers van zaalvoetbalclub De Vriendenkring gekozen tot voetballer van het seizoen 2016-2017. Hij volgt daarmee Ruud Verbakel op, die vorig seizoen de titel in de wacht sleepte. Jos levert een unieke prestatie door als eerste speler in de geschiedenis deze titel tweemaal te veroveren.

De Vriendenkring is een zaalvoetbalclub die ongeveer 40 jaar geleden werd opgericht door een stel vrienden. Zij begonnen in het gymzaaltje aan de Otterweg in Beek en Donk en verhuisden daarna naar 't Anker. Toen die gymzaal werd gesloten is de overstap gemaakt naar De Dreef in Aarle-Rixtel en dat is sinds de eeuwwisseling de thuishaven. De leden komen voornamelijk uit Laarbeek, maar ook uit Nijnsel, Boerdonk en Helmond. Elke dinsdagavond spelen zij onderlinge duels, die zich kenmerken door techniek, passie en strijd.

Jos Verhoeven was één van de eerste leden van De Vriendenkring en kan daarmee als 'oudgediende' worden bestempeld. Hoewel hij de gemiddelde leeftijd van het team behoorlijk omhoog haalt, zit er nog steeds geen sleet op deze speler. Zijn voornemen is dan ook om ook nog een derde keer de titel 'Speler van het jaar' te behalen, zodat hij de trofee definitief in zijn bezit krijgt.

Ook dit jaar konden er weer stemmen via het televoting systeem worden uitgebracht. De titelstrijd bleef hierdoor ongemeen spannend. Tot op het laatste moment was onduidelijk wie er met de eer zou gaan strijken. Uiteindelijk bleek Peter Verhoeven de runner-up te zijn. Hij had slechts 1 stem minder dan zijn vader. Hiermee werd het talent geklopt door de ervarenheid, maar laat Peter zien dat hij nadrukkelijk aan de deur klopt. Hij profileert zich hiermee ook meteen als topfavoriet voor de verkiezing van volgend jaar. Of hij ook met die druk om kan gaan moet het komende seizoen blijken.

De waardering voor de kwaliteiten van Jos Verhoeven is duidelijk zichtbaar in het juryrapport: "Jos Verhoeven toont wekelijk zijn klasse. Hij heeft een constant hoog niveau en zakt nooit door de ondergrens heen. Als meest ervaren speler weet hij steeds de rust te bewaren en kiest hij het juiste moment om zijn versnelling te plaatsen. Zijn loopvermogen is ongekend en hij is zijn tegenstanders op conditioneel vlak altijd de baas. Tekenend voor zijn goede fysieke gesteldheid is het feit dat hij zelden geblesseerd is en nooit verzaakt. Als timmerman is hij specialist in het dicht timmeren van de verdediging. Naast zijn degelijke verdedigende kwaliteiten laat hij ook vaak zijn aanvallende kant zien en zoekt hij de combinatie met zijn medespelers. Fameus zijn de hakballen, waarmee hij steeds weer de doelman weet te verschalken. Kortom; Jos is een speler waarop het team kan bouwen. Een klein puntje van kritiek heeft de jury nog wel: "Jos is in de veronderstelling dat hij elke keer als hij gescoord heeft de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen; gelukkig brengt hij hem de week daarna wel weer terug."

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een BBQ bij de winnaar van vorig jaar. Ruud en Leonie zorgden dat hun gasten niets tekort kwamen en dochter Dieuwke zorgde voor het amusement. Ondanks het vochtige weer werd het wederom een prachtige avond.