Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Glasvezel buitengebied Laarbeek binnen handbereik

Algemeen Gemeente

Laarbeek - Internet speelt een steeds grotere rol in ieders leven; van het invullen van de belastingen tot bankieren, zorg op afstand, ondernemen en studeren. Voor dat alles is een snelle en stabiele internetverbinding hard nodig. Glasvezel biedt die mogelijkheid en dat komt voor bewoners van het buitengebied van Laarbeek, Gemert-Bakel, Nuenen en Son en Breugel nu dichtbij. Bij genoeg animo start Mabib namelijk met de aanleg van een netwerk.

Mabib, een landelijke glasvezelpartij, heeft als doel om alle bewoners van het buitengebied toegang te bieden tot het snelle en toekomstbestendige glasvezelnetwerk. Een unieke kans voor de huishoudens in het buitengebied van deze vier gemeenten om te profiteren van alle voordelen die glasvezel hen biedt. Inmiddels zijn alle voorbereidingen in volle gang om van de campagne een groot succes te maken. Daarbij werkt Mabib volgens het principe van vraagbundeling; als minimaal 55% van de huishoudens zich aanmeldt, gaat de schop in de grond en de bouw van start.

Lokale ambassadeurs gezocht
Mabib is een onderdeel van CIF, dat inmiddels al ruim 300.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd heeft, waarvan 30.000 in het buitengebied. "Eerder dit jaar al hebben we twee succesvolle campagnes uitgerold in Boxtel en Oosterhout", vult een woordvoerder van Mabib aan. "En nu hopen we dat ook minimaal 55% van de huishoudens in Laarbeek, Gemert-Bakel, Nuenen en Son en Breugel het belang van glasvezel inziet. Dat kunnen we echter niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste bewoners die ons willen helpen glasvezel mogelijk te maken. Zij kennen immers het gebied en de bewoners door en door en weten als geen ander wat er speelt binnen de gemeenschap."

Het vervolg
Mabib kijkt er reikhalzend naar uit om in de vier gemeenten aan de slag te gaan, maar begrijpt ook dat de eventuele komst van glasvezel veel vragen oproept. "Vooraf zullen we bewoners dan ook uitgebreid en persoonlijk informeren. Zo organiseren wij in september en oktober informatieavonden om uit te leggen wat het belang is van glasvezel, hoe de aanleg is zijn werk gaat en waar je vragen kunt stellen aan de dienstenleveranciers. Op www.mabib.nl is er bovendien een gemeentepagina te vinden met daarop de actuele stand van zaken."