Afbeelding

Zomervakantie met 'Laarbeek Actief'

Sportnieuws Sport

Laarbeek - De eerste 2 weken van de zomervakantie heeft Laarbeek Actief weer een groot aantal activiteiten gehouden. Net als de voorgaande vakanties waren de activiteiten in deze vakantie wederom een groot succes. In de zomervakantie trokken 275 kinderen/volwassenen naar alle verschillende activiteiten die Laarbeek Actief deze vakantie heeft opgezet.

Activiteiten
Laarbeek Actief heeft voor zowel jong als oud een groot aantal activiteiten op touw gezet. Zo werd er voor de basisschooljeugd onder andere een mini 6 kamp, waterhonkbal en bosspelen georganiseerd. Naast deze activiteiten vonden er ook nieuwe activiteiten plaats. Voorbeelden hiervan zijn onder andere 'Crossfit Laarbeek' i.s.m. Sportcentrum Coach in Beek en Donk, een gezelschap spel 'KUBBEN', 'Bootcamp Laarbeek' en een 'mountainbike route' van 2,5 uur, dit was zeer succesvol. Maar ook de afsluiter op vrijdagmiddag bij 'Outdoor Laarbeek' was enorm geslaagd!

Naast activiteiten voor de jeugd stond er ook een activiteit gepland voor de 55+ categorie. De Beweegtuin in Lieshout was hier het decor van. Onder grote belangstelling werd hier ontzettend veel gesport. Nu 2 momenten in de week kunnen de ouderen komen sporten onder begeleiding. Op dinsdag en vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur. Dinsdag 29 augustus gaat het weer van start, kom gerust een keer mee doen en houd je zelf fit!

In samenwerking met verschillende bedrijven en locaties heeft de organisatie de Laarbeekse kinderen en ouderen een sportieve en leerzame vakantie bezorgd. Zij kunnen wel stellen dat dit gelukt is, gezien het ruime aantal aanmeldingen.

In de week van herfstvakantie, week 42, vinden er weer sportactiviteiten zowel voor de jeugd als voor volwassenen plaats. Hou de Facebookpagina 'Laarbeek actief' en www.laarbeekactief in de gaten, voor inschrijving.

Doel
Het doel van deze activiteiten is om zoveel mogelijk mensen binnen Laarbeek, van jong tot oud, plezier te laten hebben in bewegen. Laarbeek Actief wil deze mensen aan het sporten krijgen, én behouden. Daarnaast kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten in de gemeente. Gezien het aantal aanmeldingen kunnen ze wel stellen dat dit een zeer geslaagde, sportieve en leerzame vakantie is geweest!

Samen met Laarbeek Actief hebben ook de bedrijven/locaties, ervoor gezorgd dat dit een zeer geslaagde vakantie was. Laarbeek Actief wil dan ook via deze weg alle bedrijven bedanken die ervoor gezorgd hebben dat de zomervakantie een groot succes is geworden!

Samenwerking
Laarbeek Actief werkt nauw samen met de lokale verenigingen/bedrijven. Deze samenwerking tussen ViERBINDEN, Laarbeek Actief en de lokale verenigingen/bedrijven is dus erg belangrijk. Zo worden er enthousiaste kinderen vanuit de activiteiten doorgestuurd naar de verenigingen, waardoor deze extra leden kunnen verwelkomen. Verenigingen binnen Laarbeek denken mee en geven zo ook hun draai aan de activiteiten.

Overige activiteiten/vakanties inschrijven
Omdat de activiteiten de afgelopen vakanties een groot succes waren zet Laarbeek Actief ook de komende periode zich in voor de Laarbeekse jeugd, volwassenen en ouderen. Wil je meer informatie of wil je de foto's van de activiteiten bekijken? Kijk dan op hun Facebookpagina: LaarbeekActief. Hier blijf je op de hoogte en vindt je informatie over sportactiviteiten binnen de gemeente Laarbeek. Voor vragen en inschrijven kan je terecht bij jvdenden@vierbinden.nl.

Afbeelding