Afbeelding

Feestweek bij gefuseerde Lieshoutse basisscholen

Algemeen Onderwijs

Lieshout - Na de zomervakantie is het zover! De Mariabasisschool en De Sprankel gaan dan door als één gezamenlijke school. Dat doen ze in twee gebouwen. De groepen 1 t/m 5 krijgen les in het gebouw aan de Grotenhof. De groepen 6 t/m 8 gaan aan de slag in het gebouw aan De Wieken. Natuurlijk zullen er door het jaar heen verschillende activiteiten zijn waarbij de kinderen van beide locaties elkaar treffen.

Dat doen ze al meteen op de eerste schooldag, op een feestelijke manier! De leerlingen van alle groepen ontmoeten elkaar dan tussen de beide gebouwen. Ze doen dat door op het trottoir aangebrachte voetstappen te volgen. Het is de officiële start van het samengaan én het begin van een afwisselende feestweek.

Zij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij deze feestelijke start van het schooljaar op maandag 28 augustus om 8.30 uur. Zij heten u graag welkom bij het schoolgebouw waar uw kind vanaf nu les krijgt. Ze gaan om 9.00 uur naar de feestelijk versierde straat tussen de twee gebouwen: de Kerkloop. Daar brengen enkele kinderen de laatste verbindende voetstappen aan, als officiële handeling voor het samengaan. Dat doen zij samen met burgemeester Van der Meijden, Wim Klaassen (voorzitter van Eenbes Basisonderwijs) en Xavier de Wit (directeur van De Sprankel). Er is muziek en voor alle aanwezigen is er kinderchampagne. Aan het einde, om ongeveer 10.15 uur, zullen de kinderen ballonnen loslaten om de hele wereld te laten weten dat er in Lieshout een nieuwe Sprankel is!

Na de feestelijke eerste dag, volgen er ook in de volgende dagen allerlei activiteiten. Dinsdag 29 augustus houden ze voor de hele school een sportdag. De kinderen van de onderbouw sporten rondom de school. De kinderen van de middenbouw gaan naar het sportpark en de kinderen van de bovenbouw gaan naar de atletiekbaan van H.A.C. in Stiphout. U kunt gerust een kijkje komen nemen.

Woensdag 30 augustus houden ze een High Tea op school. Een aantal ouders zal de kinderen van hun culinaire talenten laten genieten.

Donderdag 1 september komt Circus Kristal op bezoek. Samen met de kinderen zetten zij een schitterende show in elkaar die 's middags bij het gebouw aan het Grotenhof wordt opgevoerd. Alle liefhebbers van circus worden uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

Vrijdag 2 september sluiten we de feestweek af met een spelletjesmiddag. Op deze dag zullen alle kinderen nog op een leuke manier verrast worden.

Volop festiviteiten dus! Ze hopen dat u in ieder geval bij de aftrap van deze feestweek aanwezig kunt zijn. Tot ziens dus op maandag 28 augustus om 9.00 uur in de Kerkloop.