Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto: opening ORO-expositie in het Dorpshuis van Lieshout, mei 2017   | Fotonummer: 26ba40
Archieffoto: opening ORO-expositie in het Dorpshuis van Lieshout, mei 2017 (Foto: Joost Duppen)
Kunst en Cultuur

Open Atelierdag op vrijdag 1 september ArtORO: Kunst verbindt!

Laarbeek - ArtORO houdt op vrijdag 1 september haar eerste Open Atelierdag. De deuren van de vijf ArtORO's in de regio staan dan tussen 14.30 en 20.00 uur open voor belangstellenden. Om 15.00 wordt op alle locaties de nieuwe website van ArtORO gelanceerd. Zo ook bij ArtORO Laarbeek, gelegen aan De Nieuwe Werf, Wethouder Heinsbergenplein 4 in Beek en Donk.

Kunst Verbindt! Dat was het uitgangspunt van ORO toen in het afgelopen jaar vijf ArtORO's in de regio werden gerealiseerd. Bij ArtORO krijgt de creativiteit van mensen met een verstandelijke beperking alle ruimte om zich te ontwikkelen. De ateliers en de begeleiding zijn daar volledig op aangepast. Er wordt onder andere gewerkt met keramiek, glas en hout; er wordt geschilderd, getekend en er worden mozaïeken gemaakt.

Het verbindende element staat hoog in het vaandel. Zo wordt op twee locaties samengewerkt met medewerkers en cliënten van zorginstelling SWZ, is er een samenwerking met GGZ Oost-Brabant en zijn kunstenaars, bedrijven en winkels in de wijken waar een ArtORO is gevestigd, vaak nauw betrokken bij initiatieven, projecten en werkzaamheden. Als het aan ORO ligt wordt die samenwerking in de komende tijd verder uitgebreid. Tijdens de Open Atelierdag zijn kunstenaars of ondernemers die daar ideeën over hebben dan ook meer dan welkom.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>