Afbeelding
Foto: Ingezonden

Wegonderhoud zorgt voor problemen bij buurtbussen

Algemeen Verkeer

Laarbeek - Na de ingrijpende, maar wel vlot verlopen, onderhoud aan de Provinciale weg in Lieshout en Ginderdoor in Mariahout staat nu het onderhoud van de Lieshoutseweg in Aarle-Rixtel op de rol.

Dit betekent dat de buurtbussen deze week (week 36) hun weg moet zoeken via de Laarbrug en mogelijk ook nog een deel van volgende week.

Daarbij komt dat ook de Koppelstraat in Beek en Donk ter hoogte van het Piet van Thielplein is afgesloten, vanwege de kermis, voor het doorgaande verkeer. Dit vanaf woensdag 6 september om 12.00 uur tot en met woensdag 13 september. Hierdoor moet de buurtbus omrijden via het Rembrandtplein. Beide omleidingen hebben betrekking op traject van lijn 261.

Hoewel de chauffeurs hun uiterste best doen om op tijd te rijden, kan dit in sommige gevallen tot enige vertraging leiden. Omdat de bussen aansluitend op beide lijnen (259 en 261) rijden, kan dit dus ook voor beide lijnen effect hebben.

Verder begint in week 37 een ingrijpend onderhoud aan de riolering en het wegdek van de Nachtegaallaan in Beek en Donk. Volgens de planning zal dit in 4 aaneensluitende fases worden uitgevoerd. Van 13 september tot en met 18 december. Hierdoor moet tijdens deze werkzaamheden de route van lijn 259 worden aangepast. De omleiding loopt daarbij via Nachtegaallaan, Burgemeester van de Weidenlaan, Waterhoenlaan, Reigerlaan, Otterweg naar de Pater Becanusstraat.

Tijdens de laatste fase 4 (periode: 29 november tot en met ongeveer 5 december), als de kruising Otterweg-Nachtegaallaan wordt uitgevoerd, vervalt de route via de Otterweg en rijden ze weer langs de halte aan Koppelstraat via de Slotstraat en Nieuwstraat naar de Pater Becanusstraat. Tijdens deze laatste fase vervalt dus ook de halte bij de Regt aan de Otterweg en de Pater Becanusstraat.

Buurtbus Laarbeek hoopt dat de uitvoering van deze werkzaamheden niet te veel tegenslagen oplevert, want begin 2018 wil de provincie ingrijpend onderhoud gaan uitvoeren op de N615 op het weggedeelte tussen Gerwen en de rotonde met de N279 bij Gemert waar lijn 259 gedeeltelijk gebruik van maakt.

Buurtbus Laarbeek vraagt om uw begrip als er eens iets niet geheel volgens planning verloopt.