De kleurplaat die komende week ingeleverd kan worden bij de fietsenwinkel van Jan en Martje van den Berg
De kleurplaat die komende week ingeleverd kan worden bij de fietsenwinkel van Jan en Martje van den Berg Foto: Ingezonden

Vriendengroep verspreidt ludieke kleurplaat na bruiloft

Human Interest Algemeen

Beek en Donk - Een huis op zijn kop zetten is zo anno 2016. Althans dat vond de vriendengroep van Jan en Martje van den Berg uit Beek en Donk. Dit echtpaar trouwde zaterdag 2 september. Om de twee te verrassen, bedacht de vriendengroep iets ludieks. Ze namen contact op met DeMooiLaarbeekKrant en regelden een kleurplaat, die huis-aan-huis in heel Beek en Donk - 5.000 stuks - verspreid werd. 

Jan, ook wel bekend van Rijwielhandel van den Berg aan het Heuvelplein in Beek en Donk, en Martje zullen opgelucht thuis zijn gekomen na hun bruiloft. "Wij zijn de dans ontsprongen", zullen zij gedacht hebben. Echter, niets bleek minder waar. "Vaak versieren vriendengroepen het huis van bruidsparen. Wij hebben besloten om dit niet te doen. Jan heeft vaak pijn aan zijn knie (al viel dit op zijn vrijgezellenfeest wel mee) en Martje is nogal klein, zij kan waarschijnlijk niet bij de slingers", luidt het bijschrift op de tekening. "Omdat Jan en Martje echte kindervrienden zijn (ze hebben zelf ook 3 schatten van kinderen .red), dacht de vriendengroep dat het kersverse echtpaar het wel erg leuk zou vinden als alle huishoudens in Beek en Donk een kleurplaat zouden ontvangen. Wat hiermee te doen? Lever hem tussen woensdag de 13e en zaterdag de 16e in bij de fietsenwinkel en ontvangt een lekker ijsje van Jan en Martje! 

Maandag 4 september vertrokken Jan en Martje heerlijk op vakantie. Donderdag kwam de verrassing voor hen. "Ze vonden het heel grappig en hopen veel kleurplaten te ontvangen komende week", aldus de vriendengroep. Nou tekenen maar dan allemaal, de fietsenwinkel is groot genoeg voor heel veel mooie tekeningen! 

Heb je geen tekening ontvangen? Of wil jouw broertje of zusje ook graag een kleurplaat inleveren? Op het kantoor van MooiLaarbeek kunnen nog kleurplaten worden afgehaald. Het kantoor is geopend tijdens kantoortijden (08.30 tot 17.00 uur).