Archieffoto: Het IVN-gebouw
Archieffoto: Het IVN-gebouw

Lezing klimaatverandering bij IVN Laarbeek

Algemeen Natuur

Aarle-Rixtel - Het streven naar grotere duurzaamheid in onze samenleving is een veel besproken onderwerp geworden. Om dit te bereiken moeten oplossingen worden bedacht voor talrijke problemen. Eén van de meest besproken en actuele problemen is klimaatverandering.

Natuurlijk veranderde het klimaat altijd al, maar op dit moment gaat het erg snel en worden wij er direct mee geconfronteerd. Deze lezing van Ad Havermans bij IVN Laarbeek wil u achtergronden verschaffen bij klimaatverandering en doet dat aan de hand van een vijftal vragen: 1. Klimaatverandering was er toch altijd al? 2. Verandert het klimaat nu ook? 3. Speelt de mens daarin een rol? 4. Wat zijn de gevolgen? 5. Wat kunnen we doen?

De lezing is bedoeld voor een breed publiek en wordt gegeven bij IVN verenigingsgebouw de Bimd aan de Beekseweg, komend vanaf kom Aarle-Rixtel de eerste zandweg rechts, achter het volkstuincomplex. Dit op donderdag 21 september van 20.00 tot 22.15 uur. De toegang is gratis.

Ad Havermans is oud docent fysische geografie (studie van de aarde als systeem) aan de Fontys lerarenopleiding aardrijkskunde te Sittard en oud docent duurzame ontwikkeling aan de Fontys Economische Hogeschool te Tilburg. Voor inlichtingen: Ad Havermans 0495-533271 of ad@adhavermans.nl.