Archief: Het jurybezoek op 11 juli 2017
Archief: Het jurybezoek op 11 juli 2017 Foto: Joost Duppen

Live prijsuitreiking Europese Groencompetitie

Algemeen Gemeente

Slovenië/Laarbeek - De gemeente Laarbeek maakt zich op voor de prijsuitreiking van de Europese Groencompetitie van Entente Florale. Deze wordt vanavond om 18.30 uur gehouden in Podcetrtek, Slovenië.

Namens Nederland dingt Laarbeek met haar kern Beek en Donk mee voor een gouden, zilveren of bronzen titel in deze prestigieuze groenwedstrijd. De prijsuitreiking is vanavond live te volgen via https://www.youtube.com/embed/Sc9K7g2NsvI.

Vorig jaar won Laarbeek met de kern Beek en Donk de titel: Groenste van Nederland. Daarna zijn ze samen met betrokken inwoners de strijd aangegaan in de Europese competitie. Op 11 juli is Beek en Donk beoordeeld door een internationale vakjury. "Een geweldige kans om onze groene gemeente ook op Europees niveau te mogen presenteren. Samen met vele actieve vrijwilligers is er hard gewerkt aan een mooie juryroute langs de mooiste plekjes van Beek en Donk. Tijdens de jurydag gaven zij zelf uitleg over deze bijzondere locaties. Een prachtige dag, waarvan we hopen dat de jury net zo heeft genoten als wij. Wat de uitslag ook wordt: met ons groen en alle vrijwilligers en organisaties die zich hiervoor inzetten hebben we nu al goud in handen", aldus wethouder Meulensteen.

Meer info over onze deelname kunt u vinden op www.laarbeek.nl/ententeflorale.

Vanaf ca. 18.00 uur toont Omroep Kontakt de uitslag van de Entente Florale ook op Kontakt TV. Tevens zal er direct na de uitslag een interview worden uitgezonden op Radio Kontakt met Wethouder Tonny Meulensteen ter plekke.