Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Gemeente loopt taakstelling vergunninghouders in

Algemeen Gemeente

Beek en Donk – Net als alle andere gemeenten in Nederland heeft ook de gemeente Laarbeek in 2016 een verzwaarde taakstelling gekregen van het aantal te huisvesten vergunninghouders. In februari 2017 was er nog sprake van een achterstand van 19 te huisvesten personen over 2016.

Huidige stand van zaken
Voor het eerste half jaar van 2017 diende de gemeente 17 vergunninghouders te huisvesten. Deze 17 plus de 19 nog te huisvesten personen over 2016 maakte een totaal van 36 te huisvesten vergunninghouders. Per 1 juli heeft de gemeente 26 vergunninghouders kunnen huisvesten. Daarmee is de taakstelling van 1 juli 2017 formeel niet gehaald. In de maand juli zijn nog vijf personen gehuisvest.

Reden van achterstand
De reden voor het niet-behalen van de taakstelling is enerzijds het feit dat er niet altijd een match te maken was tussen de door het COA aan de gemeente toegewezen vergunninghouders en de beschikbare woningen en anderzijds omdat er in maart en april geen toewijzingen door het COA hebben plaatsgevonden vanwege een verminderde instroom van vluchtelingen.

Taakstelling 2017
De gemeente dient dit jaar nog 14 personen te huisvesten om de taakstelling 2017 te halen. Inmiddels zijn drie woningen toegewezen aan drie gezinnen, samen goed voor 14 personen. Deze woningen worden eind september of begin oktober verhuurd. Daarmee is de taakstelling 2017 behaald.