BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Laurence Roijackers, Ruud van Vijfeijken, Bert Manders, Wouter van Vijfeijken en Jeroen van de Heiden
BCL-H1/BouwCenter Swinkels met Laurence Roijackers, Ruud van Vijfeijken, Bert Manders, Wouter van Vijfeijken en Jeroen van de Heiden

Herenteam Badminton Club Lieshout start met prima overwinning

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout is voortvarend van start gegaan. In de thuiswedstrijd tegen het eerste herenteam van High Speed werd een prima overwinning geboekt. Slechts twee partijen werden afgestaan, waardoor de eindstand van 6-2 op de borden kwam.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC High Speed-H1: 6-2
In de startende dubbelpartijen hadden Bert Manders en Wouter van Vijfeijken een goede start. Zij wonnen met 21-16 en 21-19 in twee sets van hun Waalwijkse tegenstanders. Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers hadden het behoorlijk wat zwaarder. In hun dubbelpartij moest uiteindelijk een toegevoegde derde set de beslissing brengen. Met 21-18 werd die beslissende derde set overigens wél binnengehaald door de Lieshoutse badmintonners, waardoor de tussenstand op 2-0 kwam.

Singlepartijen
In de daaropvolgende singlepartijen had alleen eerste heer Bert Manders een erg zware opgave. Tegen een sterk spelende Rob Hoevenaars speelde Bert een lange driesetter die hij uiteindelijk met 17-21 in de derde set moest afgeven. Wouter van Vijfeijken, die als tweede heer speelde, had minder moeite met zijn tegenstander. Hij won in twee duidelijke sets (21-13, 21-18). Ook derde heer Ruud van Vijfeijken won met heel duidelijke cijfers zijn singlepartij: met name in de tweede set was het verschil erg groot. Vierde heer Laurence Roijackers deed het niet veel slechter. Ook hij won (met 21-10 en 21-15) met behoorlijke overmacht.

Bovenaan
In de afsluitende dubbelpartijen werd nóg een punt verloren. Bert Manders en Jeroen van der Heiden speelden een erg spannende en erg gelijkopgaande partij, die ze na setstanden van 21-23 en 18-21 moesten af staan. Op de andere baan wonnen de broers Ruud en Wouter van Vijfeijken behoorlijk makkelijk hun dubbelpartij, waardoor de einduitslag van 6-2 genoteerd kon worden. Door deze goede, overwinning in de eerste seizoenswedstrijd nestelt het team zich direct bovenaan de rangschikking in deze eerste poule van de Heren-2-klasse.

Programma
Zondag, 24 september, 10:00 uur: BCL-U15/Totaal Service Laarbeek – BC Shot-U15
BCL-H1/BouwCenter Swinkels is dit weekend vrij.