Het eerste team, vlnr. Johan Voorhout, Jean Paul Kanters, William Vlamings en Bart Boetzkes
Het eerste team, vlnr. Johan Voorhout, Jean Paul Kanters, William Vlamings en Bart Boetzkes

Eerste team ATTC'77 start met verlies

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Voor de tafeltennissers van ATTC'77 uit Aarle-Rixtel is de competitie weer begonnen. Het eerste team komt, na een paar seizoenen afwezig te zijn geweest, weer uit in de eerste klasse en kreeg in eigen huis meteen klop van JCV 4 uit Vught.

Bart Boetzkes beet het spits af tegen Mitchel van Lieshout en won. Jean Paul Kanters speelde een hele spannende wedstrijd tegen Max Vink en verloor uiteindelijk met 9-11 in de beslissende vijfde game. Nieuwkomer Johan Voorhout werd bij zijn debuut in de eerste klasse van de tafel geslagen door Tom Verhees. Bart en Jean Paul hadden geen kans in de dubbel, maar na de dubbel wonnen Jean Paul en Bart ieder hun enkel, stand 3-3. Toen was het weer de beurt aan Johan, die zich goed hersteld had, maar net te kort kwam in allebei zijn wedstrijden. Ook Jean Paul was dichtbij een overwinning maar verloor. Bij de laatste wedstrijd van Bart leek de pijp leeg. Hij wist slechts één game te winnen, eindstand 3-7.

Het zevende team, uitkomende in de laagste klasse, speelde thuis tegen Budilia 11. Na een 0-2 achterstand door verlies van Richard Doensen en Marijn van Krieken, speelde Juul Verbeeten tegen de enige dame en op papier sterkste speler, Michelle Beerten. Met minimaal puntenverschil wist Juul de wedstrijd te winnen. Ook won hij de dubbel samen met Marijn, die door winst in zijn enkel erna de stand op 3-2 bracht. Zowel Richard als Marijn verloren van Michelle, terwijl Juul al zijn wedstrijden won, 5-4. Doordat Richard de laatste wedstrijd won, was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Het derde team, dat voor het eerst uitkomt in de vierde klasse, speelde in Boxtel tegen Taverbo/Sabo 6. Na vijf wedstrijden stonden Vincent Braak, Werner en Jeroen Doensen met 1-4 voor. Alleen Werner had een wedstrijd verloren. Na deze flitsende start wilde het helaas niet meer lukken en werden nog maar drie games gewonnen, zodat Taverbo/Sabo uitliep naar een 6-4 overwinning.

Het zesde team behaalde een monsterzege in Goirle tegen Red Star'58 5. José en Ruud van Turnhout waren goed op dreef en scoorden beiden een hattrick. Dennis Verbruggen volgde goed met twee overwinningen. Doordat ook de dubbel gewonnen werd, keerden ze huiswaarts met een 1-9 overwinning in the pocket.

Overige uitslagen:
ATTC'77 2 – Bergeijk 4 4-6
Veldhoven 12 – ATTC'77 4 8-2
ATTC'77 5 – TTCV Herwaarden 8 3-7