Logo mooilaarbeek.nl
Gemeente

Gratis cursussen voor Laarbeekse vrijwilligers en mantelzorgers

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen, workshops en informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie).

De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat wij ervan overtuigd zijn dat we met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Bij de volgende trainingen/cursussen/informatieavonden is er nog plaats:

Voorlichting Bewindvoering
Bewindvoering is het behartigen van de financiële belangen van personen die dit zelf niet (meer) kunnen. Het is een zogenaamde beschermingsmaatregel en wordt daarom ook wel beschermingsbewindvoering genoemd. Deze maatregel is niet alleen bedoelt voor mensen met schulden, maar ook voor hen die het moeilijk vinden om met geld om te gaan. Moeite hebben met het op de juiste manier besteden van hun geld of, vanwege problemen op geestelijk vlak, financiële problemen hebben opgelopen of dreigen op te lopen. Bewindvoering wordt nog vaak gezien als iets dat los staat van de rest. Als iets externs. Het tegendeel is echter waar. Nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen is juist van essentieel belang. Tijdens deze voorlichting wordt uitgelegd over wat bewindvoering is en wat een bewindvoerder kan, en juist ook niet kan en hoe we samenwerking kunnen optimaliseren. 5 oktober van 20.00 – 22.00 uur.

Introductietraining Taalcoaches
Het Begint met Taal is het landelijk platform voor taalcoaching aan anderstaligen. Meedoen in de samenleving begint met taal. Om de taal te kunnen spreken en oefenen heb je andere mensen nodig. Speciaal voor vrijwilligers die anderstaligen de Nederlandse taal leren geeft Het begint met Taal een introductietraining, zodat je op een goede manier als taalcoach aan de slag kunt. Na de introductietraining heb je toegang tot verschillende materialen en E-learning modules. Help jeanderstaligen en wil je aansluiten dan ben je van harte welkom. Ben je nog niet als taalcoach aan de slag, maar lijkt het je wel leuk? Dan ben je ook van harte welkom! 10 oktober van 19.00 – 22.00 uur.

Cursus Leuke dingen maken met Word
De meeste mensen zullen wel weten dat Word een programma is waarmee je op de computer typt. Maar met Word kun je nog veel meer, wat je in deze cursus leert. Eigen briefpapier, uitnodigingen, menukaarten, een felicitatiekaart, kalender of consumptiebon enz. Aan de hand van voorbeelden die we maken leer je in deze cursus de basis, waarmee je zelf verder kunt. De cursus bestaat uit 6 middagen: 10 en 24 oktober, 7 en 21 november, 5 en 19 december van 14.00 – 16.00 uur.

Alle informatieavonden, trainingen en cursussen worden gehouden in een van de dorpshuizen van ViERBINDEN. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via emailadres vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>