Afbeelding

Van piraten tot een hechte groep!

Algemeen Onderwijs

Beek en Donk - Het stond vorige week bol van activiteiten op OBS Het Klokhuis, want de derde schoolweek stond in het teken van Piraten. Dit was het thema voor het schoolreisje en het kamp van dit schooljaar. De kinderen van de onderbouw hadden allerlei groepsvormende activiteiten binnen dit thema. Eigenlijk zou dit plaatsvinden tijdens het schoolreisje in speelpark de Splinter te Eindhoven, maar het slechte weer gooide roet in het eten.

Hoewel... echte piraten vinden overal een oplossing voor. Dus werd de school omgetoverd tot een 'piratenschool' en konden de jongste kinderen van beide locaties allerlei activiteiten beleven met Woeste Willem. Tijdens de groepsbindende spelletjes, werden de kinderen getraind tot een echte piraat. Aan het einde van de dag ging elk kind met een heus piraten diploma naar huis. En dat uitstapje naar de Splinter houden ze gewoon te goed!

De andere kinderen van beide locaties gingen op kamp in Someren en in Boekel. Door wat te schuiven in het programma en de activiteiten aan te passen aan het weer, werd het toch een ontzettend geslaagd kamp. Ook hier was erg veel aandacht voor groepsbindende activiteiten.

Dit doet OBS Het Klokhuis bewust, want door zulke activiteiten in de eerste 'gouden weken' van het schooljaar wordt er stevig gebouwd aan een veilige groep. Een belangrijke voorwaarde om jezelf prettig te voelen en tot leren te komen. De school is alle ouders ontzettend dankbaar voor alle hulp die voor en tijdens deze dagen geboden is.

Afbeelding