Van 11 tot en met 20 september maakte een grote groep Lieshoutse senioren een rondreis door Polen
Van 11 tot en met 20 september maakte een grote groep Lieshoutse senioren een rondreis door Polen

Activiteiten KBO Lieshout in oktober

Algemeen Senioren

Lieshout - Dit jaar houden Stichting ViERBINDEN en de gezamenlijke seniorenverenigingen van Laarbeek voor de tiende keer een filmcyclus van vier films. Elk jaar staat een thema centraal. Filosoof Philip Verdult geeft steeds een inleiding en hij leidt ook de nabespreking.

Dit jaar is het thema 'Jong geleerd, oud gedaan'. De eerste film uit de cyclus is Lion. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De vijfjarige Saroo verdwaalt in de miljoenenstad Calcutta, duizenden kilometers van huis. Daar moet hij zien te overleven. Locatie Dorpshuis Lieshout. Dinsdagmiddag 3 oktober, aanvang 13.30 uur. De kosten zijn €7,00 per film en €25,00 voor de hele cyclus.

Schrijfclub
Verhalen schrijven, over jezelf, over je dorp of over alles wat je waard vindt om aan papier toe te vertrouwen. Het is soms moeilijk en je moet het ook aandurven. Als je het leuk vindt om verhalen te schrijven en daar met anderen over te praten, kom dan eens naar de KBO Schrijfclub. Het seizoen start op donderdag 28 september. De invulling van de bijeenkomsten wordt in overleg bepaald. Locatie Franciscushof, Lieshout. Aanvang 14.30 uur.

Dag van de Ouderen
De Nationale Dag van de Ouderen in Laarbeek wordt gevierd op woensdagmiddag 4 oktober in het Dorpshuis van Lieshout. Op het programma staat een optreden van 'Duo Verkeerd' uit Nuenen. Aanvang 14.00 uur, de zaal gaat om 13.30 uur open.

Kunstgeschiedenis
Op maandag 9 oktober begint alweer de zesde lezingenreeks Kunstgeschiedenis door mevrouw Ine Pels. Dit jaar zijn er vijf lezingen met elk een ander onderwerp. De eerste lezing gaat over Johannes Vermeer en tijdgenoten. Locatie Dorpshuis, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan nog tot 3 oktober bij de Inloop in het Dorpshuis.

Infomiddag voorzieningen en regels
Op dinsdag 10 oktober houdt KBO Lieshout in samenwerking met ViERBINDEN om 13.30 uur een bijeenkomst over de wirwar van voorzieningen, regels en mogelijkheden op het gebied van zorg, welzijn en wonen, waar senioren, maar ook anderen, gebruik van kunnen maken. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis. Op een ontspannende wijze zal de Ouderenwerker van Laarbeek, Henrie Bouwmans, informatie geven over de mogelijkheden waar senioren gebruik van kunnen maken.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk. De presentatie is op een interactieve manier en er zijn er leuke prijzen te winnen! Dus wilt u nog meer de weg weten of wilt u gewoon deelnemen aan een ontspannende informatiemiddag, dan bent u van harte welkom. Deze middag is toegankelijk voor alle senioren van Laarbeek!

Inloop
De Inloop is iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Bestuursleden zijn aanwezig om u van alles over de vereniging te vertellen. U kunt zich hier ook aanmelden voor activiteiten. De koffie staat klaar, u bent van harte welkom om met een dynamische seniorenvereniging kennis te maken.