Afbeelding

Jeugdcarnaval Ganzegat voor 'grootse gemeenschap'

Algemeen Carnaval

Aarle-Rixtel - De herfst doet langzaam zijn intrede. De 11e van de 11e komt met rasse schreden dichterbij. Menigeen is al druk bezig met een nieuw Carnavalsseizoen. Zo ook de leden van Stichting Organisatie Carnaval Ganzegat.

Deze Aarlese club heeft zich tot doel gesteld om de Carnaval in Aarle-Rixtel te organiseren voor jong en oud. Dit lukt al vele jaren. Echter heeft de organisatie ook geconstateerd dat er een kansrijke doelgroep tussen wal en schip dreigt te belanden. Mede gesterkt door een oproep in de krant zijn zij al enkele maanden bezig met het organiseren van een gloednieuw evenement. Namelijk een uniek feest voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar.

Deze groep valt vaak net buiten de reguliere Jeugdcarnaval, en vermijdt nog de lokale horeca als gevolg van het verscherpte alcoholbeleid. Toch mag dit met recht een Gouden Generatie genoemd worden. Het is de generatie die allerlei nieuwe ervaringen opdoet op de middelbare school, de generatie die het toekomstbeeld gaat bepalen voor de Carnaval, de generatie die compleet out-of-the-box denkt.

Gezegden als 'de jeugd heeft de toekomst' worden meer waar naarmate de jeugd ouder wordt en zich blijft ontwikkelen. Met het oog op de leefbaarheid van de samenleving en de continuïteit van de Carnaval zijn er meer dan genoeg redenen om een groots evenement te gaan organiseren.

'Aan wat voor evenement kan men denken?' Daar kunnen ze kort over zijn. Ganzegat wil meteen iets hoogstaands neerzetten in de vorm van een meerdaags evenement. Ze gaan het ook meteen voor de complete 4 dagen organiseren. Hiervoor zijn vergaande gesprekken gaande met multifunctioneel centrum De Dreef en liggen de eerste artiesten al vast. De Dreef beschikt over meerdere zalen en heeft meer dan genoeg capaciteit voor deze plannen. Het is een ervaren en stabiele factor die bijna als synoniem geldt voor memorabele avonden.

Om een groots feest neer te zetten hebben ze ook de grootse gemeenschap nodig. Met alleen de jeugd uit Aarle-Rixtel krijgt men helaas geen zaal vol. Daarom gaat de organisatie hun vleugels uitspreiden en de complete directe omgeving betrekken. Een mooi voorbeeld dat zij kan geven is dat er al middelbare scholen bereid zijn gevonden om te helpen met het promoten van het evenement. Via hen is het mogelijk om direct de hele doelgroep te bereiken en meteen een flinke dosis draagvlak te creëren. Voor nu wordt er even niets meer verklapt. Volgende week kunt u meer lezen.