Nicky van de Ven van ViERBINDEN en Lydia Bongenaar van Gemeente Laarbeek bij de banner ter promotie van Wegwijzer Laarbeek tijdens de Dementievriendelijke Dag
Nicky van de Ven van ViERBINDEN en Lydia Bongenaar van Gemeente Laarbeek bij de banner ter promotie van Wegwijzer Laarbeek tijdens de Dementievriendelijke Dag Foto: Johan Maas

Vraagje over zorg of welzijn? 'Wegwijzer Laarbeek' wijst de weg

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Tijdens de Laarbeekse Dementievriendelijke Dag (donderdag 21 september) werd de informatiesite wegwijzerlaarbeek.nl. geïntroduceerd. Voor de inwoners van de gemeente Laarbeek is alle informatie over zorg en welzijn vanaf nu via één toegangspoort vindbaar. De website is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Laarbeek in samenwerking met Stichting ViERBINDEN. Organisaties en verenigingen beheren zelf hun informatie waardoor deze actueel blijft.

Overzichtelijke informatie via één ingang
Wegwijzer Laarbeek biedt de inwoners van Laarbeek een overzicht van alle initiatieven, organisaties en instellingen die iets te bieden hebben op het gebied van zorg en welzijn in de gemeente. Informatie is vanaf nu overzichtelijk beschikbaar via één ingang. Op die manier wil de gemeente Laarbeek haar inwoners veel tijd en moeite besparen bij het zoeken naar de juiste informatie of instantie. Wethouder Joan Briels: "Internet is voor mensen een belangrijk startpunt als ze op zoek zijn naar informatie. Daar spelen we met Wegwijzer Laarbeek op in. Wegwijzer Laarbeek fungeert nu als duidelijke toegangspoort voor alle informatie op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast blijft het belangrijk dat er ook een fysiek informatiepunt is waar inwoners naar toe kunnen. Daarvoor is er in iedere kern van Laarbeek een Team Zorg & Welzijn gevestigd. Door de combinatie van online en fysieke informatiepunten kan nu iedereen zijn weg vinden."

Zoeken op thema, situatie of trefwoord
Het lokale aanbod op het gebied van zorg en welzijn is op Wegwijzer Laarbeek op drie manieren toegankelijk. Bezoekers van de website kunnen zoeken op een thema, een situatie of door middel van een zelf ingevuld trefwoord. Een thema kan bijvoorbeeld zijn 'Zorg en Gezondheid', 'Jeugd en Gezin' of 'Financiën, inkomen en schulden'. Een situatie kan zijn 'ik heb een chronische ziekte' of 'ik verzorg iemand'. Na het klikken op de situatie of het thema ziet de bezoeker van de site een lijst met instanties en organisaties die betrekking hebben op zijn vraag. De resultaten worden opgesplitst in een overzicht van kosteloze diensten en een overzicht van betaalde diensten. Informatie varieert van thuiszorgorganisaties tot zelfhulpgroepen en vrijwillige klussendiensten.

Tips, ideeën en aanvullingen zijn welkom
Wegwijzerlaarbeek.nl is een website voor en door inwoners van de gemeente Laarbeek. Organisaties en verenigingen kunnen ook zelf activiteiten of voorzieningen op de site plaatsen. Stichting ViERBINDEN zorgt er in opdracht van de gemeente Laarbeek voor dat de website en het aanbod actueel blijven. Wegwijzer Laarbeek is actief sinds augustus 2017 en nog volop in ontwikkeling. Tips, ideeën en aanvullingen zijn van harte welkom. Verenigingen of organisaties die hun aanbod gratis op Wegwijzerlaarbeek.nl willen plaatsen nemen daarvoor contact op met Nicky van de Ven van ViERBINDEN via wegwijzerlaarbeek@vierbinden.nl. Voor meer informatie: www.wegwijzerlaarbeek.nl.