Foto finalisten vlnr.: Kim Slaets, Myrne v. Erp, Kelly Slaets, Tom Booy, Maud v. Oosterwijk
Foto finalisten vlnr.: Kim Slaets, Myrne v. Erp, Kelly Slaets, Tom Booy, Maud v. Oosterwijk

Drie winnaars TV 't Slotje bij Masters Oost-Brabant

Sportnieuws Sport

Aalst-Waalre/Beek en Donk - Bij LTV Eeckenrode (Aalst-Waalre) werden dit weekend de finales gespeeld van het district Oost-Brabant. T.V. 't Slotje had daar een groot aantal ereplaatsen binnengesleept.

In de categorie 2.000 – 2.999 had Koen Schuurmans de finale bereikt. Hiervoor had hij in de kwartfinale Robert van Someren verslagen uit Asten in drie sets(1-6/6-1/6-2). Om vervolgens Eric de Hair uit Eindhoven met 7-5\6-3 uit het toernooi te kegelen. In de finale kwam Koen zijn rivaal tegen, Stefan Loncar. Helaas was Loncar net iets doortastender met zijn service-forehand combinatie. Toch kon Schuurmans dit seizoen bekronen met een uitstekende tweede plaats.

In de categorie 5.000 – 5.999 wisten Tom Booy en Maud van Oosterwijk de titel binnen te slepen. Tom Booy dankte zijn zege aan het goed retourneren en het dwingend spel, waar Pim Verkujil uit Heeze geen antwoord op had(6-2/6-1). In de finale dames zou sowieso een winnares van 't Slotje worden. Maud van Oosterwijk moest daarin opnemen tegen Myrne van Erp. Dit werd een zenuwslopend gevecht. Van Oosterwijk had zelfs al eind tweede set al matchpoints. Deze weerde van Erp af en won daarna de tiebreak. De derde set werd een prooi en daarmee de titel voor Maud van Oosterwijk.

Kelly Slaets zorgde voor een verrassing om in de 6.000-6.999 de tweede geplaatste te verslaan, terwijl ze in de eerste ronde al een slotje onderonsje had gewonnen van Laura Hazenberg. In de halve finale verloor ze nipt van de latere winnares, Rowi van de Wijgert.

In de Masters 7.000 – 7.999 wist Roy Willemsen zijn faam waar te maken als eerste geplaatste. In de finale won Willemsen nipt in de derde set tiebreak de titel van Oost-Brabant tegen Mike van de Zanden.

Kim Slaets had ook een ereplaats verdient in de 8.000 – 8.9999. Zij werd daar vierde door de tegen Aafke Slaats nipt met 7-5/6-3 te verliezen voor de ¾ plaats.