Het eerste elftal van vv Mariahout

Verdiende overwinning voor vv Mariahout in doelpuntrijk duel

Mariahout - Na een reeks van drie bekerwedstrijden, startte afgelopen zondag dan eindelijk de competitie voor Mariahout 1. Toeschouwers hadden het qua zien van mooie goals niets te klagen, want na afloop stond de teller op maar liefst zeven goals.

Mariahout begon met enkele mutaties in de achterhoede vanwege twee blessures. Hierdoor was de organisatie niet goed en daar profiteerde Essche Boys al na 2 minuten van. De rechtsbuiten van Essche Boys en tevens hun beste speler, Rick van Kasteren, schoot hard raak in de verre hoek, buiten bereik van doelman en aanvoerder Rick van den Heuvel. Mariahout reageerde snel en via een rake kopbal van Huib van Zutphen uit een hoekschop van Tim Barten kwam Mariahout op gelijke hoogte. Mariahout voelde dat er meer in zat, maar werd door slordig balverlies op het middenveld wederom op achterstand gebracht door Rick van Kasteren: 2-1. Nog voor de rust scoorde libero Stijn van de Bogaard bijna de gelijkmaker na een goede kopbal.

In de tweede helft kwam Essche Boys er niet aan te pas. Sander Scheepers bediende met een prachtige steekpass Guus van Bosbeek die vervolgens Tim Barten vrij voor goal zette. Zijn schot spatte echter op de paal uiteen. Tim liet het er niet bij zitten, want vlak daarna zette hij vanaf eigen helft een solo in die hij zelf schitterend afrondde: 2-2. Essche Boys had het in die fase erg lastig en dat resulteerde in verschillende gele kaarten. Na ongeveer 60 minuten kreeg Mariahout een vrije trap vanaf de linkerzijlijn. Tim Barten draaide de bal scherp in en zonder dat iemand de bal aanraakte verdween de bal in de bovenhoek: 2-3. Na de verdiende voorsprong ging Essche Boys meer risico nemen. Maar het was gelegenheids linksback Dennis Veldpaus die de marge op twee bracht. Hij ontweek heel slim de buitenspelval en schoot hard binnen: 2-4.

Essche Boys deed in de slotfase nog iets terug. Wederom in de persoon van Rick van Kasteren, maar de overwinning van Mariahout kwam geen moment in gevaar, zodat de drie punten verdiend mee naar huis gingen.

Aanstaande zondag staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen ASV'33 op het programma. Vanwege de eerste thuiswedstrijd van het seizoen houdt de activiteitencommissie een speciaalbier dag. Vanaf 14.00 uur is er volop keuze in diverse biersoorten.