Joost Ankersmit zit er kort op bij zijn tegenstander

Sparta'25 wint overtuigend van Angstgegner Nijnsel

Beek en Donk - Sparta'25 begon sterker aan de wedstrijd in en tegen Nijnsel afgelopen zondag. De ploeg had op elke positie gewoon een betere speler dan Nijnsel. Het team van Nijnsel heeft (vooralsnog) veel ingeleverd ten opzichte van het team dat de laatste jaren Sparta'25 wist te verslaan met vaak grote cijfers.

Sparta'25 had een groot overwicht en kwam in de 35ste minuut op voorsprong toen de groen-witten profiteerden van een mislukte terugspeelbal. Elco van Schijndel bood Michiel Koot een niet te missen kans: 0-1. De Nijnselse doelman voorkwam daarna met enkele goede safes een grotere achterstand voor Nijnsel, dat in aanvallend opzicht geen vuist kon maken. De verdediging van Sparta'25 speelde zeer geconcentreerd. De verdiende 0-2 viel echter pas heel laat. In de 76ste minuut maakte de pas 16-jarige linksbuiten Jeremy Raaijmakers er 0-2 van en daarna ging het snel. Jaccy van den Enden en René Brouwers verdubbelden de score: 0-4.

Nadat René Brouwers in de 82ste minuut Sparta'25 op een 0-4 voorsprong had gezet, lag de wedstrijd lange tijd stil. Doelman Van Esch van Nijnsel bleef roerloos op het gras liggen, nadat hij Brouwers had proberen uit te kappen en daarbij de bal verspeelde. De keeper was even daarvoor bij een actie ongelukkig op zijn rug beland, maar speelde toen, na een blessurebehandeling, nog verder. Maar door een foute beweging was het de rug die de keeper veel pijn gaf. De ambulance was snel ter plaatse en voerde Van Esch groggy af naar het ziekenhuis. Scheidsrechter Verstegen liet de resterende minuten uitspelen. Daarin gebeurde niets meer, Nijnsel mocht van Sparta'25 op eigen helft de bal rondspelen tot het eindsignaal.

Sparta'25 heeft met deze overwinning meteen de leiding genomen, en staat daar waar de favoriet van dit seizoen moet staan. Volgende week voetbalt Sparta'25 thuis tegen het Limburgse Stormvogels uit Siebengewald (Gennep).

Sparta'25 heeft geloot voor de beker en speelt op zondag 12 november om 14.30 uur uit bij Montagnards (Bergen LB 5e klasse).