Cellie en Marin Vereiken tussen het Sint Servatius Gilde
Cellie en Marin Vereiken tussen het Sint Servatius Gilde

Sint Servatius Gilde brengt vendelhulde aan gouden bruidsparen

Algemeen Algemeen

Lieshout - Ook al is het weekend, voor het Sint Servatius Gilde uit Lieshout was het gewoon werken. De Gildebroeders verzamelden zich op zaterdag om 18.30 uur bij het Gilde paviljoen om daarna naar 'Café van Lieshout' te vertrekken om een vendelhulde te brengen bij het gouden bruidspaar Cellie en Martin Vereiken.

Na een mooie toespraak van hoofdman Willem van Pelt lieten de Lieshoutse vendeliers zien wat ze in hun mars hadden. Al ging het bij de federatiekampioenschappen fout, nu lieten ze zien dat ze wel degelijk bij de top horen. Dit bleek ook wel toen ze na afloop het applaus kregen van de gasten.

Op zondag stonden de Gildebroeders weer in vol ornaat om een vendelhulde te brengen aan een wel geëerd lid Jan Booij-Liewes en zijn vrouw Wilma die ook hun gouden bruiloft vierden. Ze vierden het een jaar later als de bedoeling was, maar vorig jaar kwam er iets tussen waardoor het feest toen niet door kon gaan. Maar ook dit echtpaar en hun gasten genoten volop van het optreden van het Sint Servatius Gilde.