Afbeelding

Herdenking bevrijding Laarbeekse dorpen

Algemeen Algemeen

Laarbeek – De werkgroep herdenking stond stil bij de bevrijding van 73 jaar geleden. Aarle-Rixtel en Beek en Donk werden op 25 september 1944 bevrijd. Lieshout en Mariahout officieel een dag later.

De werkgroep herdenking herdenkt en viert, waar de gemeente Laarbeek ook bij betrokken is, en stonden bij deze gebeurtenis ook even stil. Op 4 mei is dit met zijn allen herdacht in de Muziektuin in Beek en Donk waar de opkomst geweldig groot was.

De grote opmars begon vanuit België, hierdoor kwam het idee om ook even stil te staan doormiddel van krans en bloemlegging bij het oorlogsmonument dat zich bevindt langs het gemeentehuis in Beek en Donk. Dit monument in de vorm van een klok heeft de naam 'De Tijd' gekregen. Dit is in samenwerking gekozen door leerlingen van de Heindert te Aarle-Rixtel. Deze titel is doorgegeven aan de stichting 4 en 5 mei Nederland en wordt bij hen opgenomen en vermeldt in het nieuwe lesmateriaal voor het komende jaar wat uitgedeeld word op de Laarbeekse scholen. De herdenking was sober ten opzichte van andere omliggende dorpen, misschien komt dit volgend jaar in een breder perspectief te liggen. De bloemen werden dit jaar verzorgd door de werkgroep herdenking, namens alle inwoners van Laarbeek.