Logo mooilaarbeek.nl
Kunst en Cultuur

Eerste film filmcyclus Laarbeek

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN houden een filmcyclus. De filmcyclus bestaat uit 4 films met het thema "Basale waarden, vitale krachten – Jong geleerd, oud gedaan".

Alle films vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis in Lieshout steeds op dinsdag vanaf 13.30 uur. voor het eerst op dinsdag 3 oktober. De komende maanden zullen we steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 1: 'Lion' (Garth Davis, 2016, 118 min.)

Een thuis
Een 'thuis' is meer dan een plek waar je verzorgd wordt, je eten en drinken krijgt, waar je kunt slapen, je gezelligheid en rust vindt et cetera. Wat dat meer is en wat het betekent als je zo'n thuis moet missen of als het je voortijdig ontnomen wordt, zullen we geleidelijk aan bij het zien van deze film (en in de nabespreking) ontdekken. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De vijfjarige Saroo komt door een ongelukkig toeval van de ene op de andere dag terecht in de miljoenenstad Calcutta, duizenden kilometers van zijn Noord-Indiase geboortedorp. Daar moet hij zien te overleven, met niemand als steun en waar een taal wordt gesproken die hij niet kent. Ook als zijn leven een nieuwe, positieve wending krijgt, blijft het verlangen naar 'thuis' en de daaraan gekoppelde onrust knagen. Maar het geeft hem ook een onvoorstelbare 'drive'.

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met 'n kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt €7,00.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>