ViERBINDEN Maatjesproject: 'Een maatje voor iedereen?!'

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Een maatje kan op allerlei manieren helpen door bijvoorbeeld een bezoek thuis te brengen of door samen op stap of naar de film te gaan, te sporten, fietsen, wandelen, koffie drinken, spelletje doen of samen met een hobby bezig zijn. ViERBINDEN Maatjesproject is op zoek naar vrijwilligers die een maatje voor iemand willen zijn.

Voor een 59-jarige vrouw uit Beek en Donk zoeken ze een maatje die het leuk vindt om met mevrouw gezellig contact te hebben. Ze houdt van zwemmen, fietsen en wandelen. Maar zou het ook leuk vinden om gezellig met iemand te kletsen of bijvoorbeeld een terrasje te pikken. Een 76-jarige man uit Lieshout zoekt een maatje die met hem wil gaan wandelen of fietsen met zijn duo-fiets. Vanwege zijn beginnende dementie is het voor meneer belangrijk om in beweging te blijven, maar hij heeft hier lichte ondersteuning van een maatje bij nodig. Een 26-jarige jonge man uit Beek en Donk zoekt een maatje die met hem wat tijd door wil brengen. Hij is veelal thuis en zoekt iets wat de week breekt. Zijn hobby's zijn modelbouw, computeren en handboogschieten. Hij vindt het ook leuk om met een maatje uitstapjes te maken, zoals de bioscoop, terras, enz.

Een 70-jarige vrouw uit Beek en Donk zoekt een maatje voor een gezellig contact. Mevrouw houdt van handwerken en kaarten maken. Ze zou graag wat meer buiten zijn en heeft behoefte aan een gezellig praatje. Voor een 82-jarige licht dementerende man, wonend in Beek en Donk, zoeken ze een maatje met wie hij het over zijn hobby 'vogels' kan hebben. Ook zou meneer het fijn vinden om wat meer buiten te zijn.

Voor 2 dames met een licht verstandelijke beperking, wonend in Lieshout, zoeken ze maatjes waarmee ze een gezellig contact kunnen hebben. Ze missen op dit moment de contacten in Lieshout. Ze houden van muziek, knutselen, koken en fotografie. Bij voorkeur hebben ze het liefst contact met iemand tussen de 25 en 35 jaar.

Een 92-jarige fitte dame zoekt een maatje die 1 keer per week met mevrouw zou willen rumikubben. Een kopje koffie of een kleine boodschap doen zou ook op prijs worden gesteld. Met name in de wintermaanden heeft mevrouw behoefte aan contact bij haar thuis. Voor een 71-jarige man uit Beek en Donk wordt gezocht naar een maatje. Meneer kan niet zien en zou graag een maatje hebben die met hem een praatje kan maken, maar bijvoorbeeld ook mee naar de winkel kan, een paar keer per jaar kleding kan kopen en misschien iets lekkers voor hem kan koken.

Voor 3 stoere jongens tussen de 24 en 30 jaar oud met een beperking zijn ze op naar 3 maatjes. De jongens zoeken iemand die bijvoorbeeld mee naar de kroeg wil, een uitje naar de bioscoop wil maken, spelletjes spelen, enz.

Voor een 52-jarige vrouw uit Lieshout zijn ze op zoek naar een maatje die wat gezelligheid in de avond kan bieden. Mevrouw houdt van puzzelen, handwerken en zingen. Ze zou met haar maatje gezellig willen buurten en een kopje koffie drinken.

Voor meer informatie over deze vacatures of als u interesse heeft om maatje te worden dan graag contact opnemen met het ViERBINDEN Maatjesproject Laarbeek, Otterweg 27, 5741 BC Beek en Donk, telefoonnummer: 0492-328800. Een mailtje sturen naar sdkoning@vierbinden.nl kan natuurlijk ook.