Afbeelding

Lieshoutse woning drie maanden gesloten na vondst hennep

Algemeen Algemeen

Lieshout - In Lieshout is maandag 25 september een woning aan de Dorpsstraat verzegeld en voor drie maanden gesloten. Het Peelland Interventie Team trof daar op 7 juli 764 hennepplanten aan.

De omvang van de aangetroffen materialen zijn reden voor burgemeester Frank van der Meijden om de woning, van waaruit de stroom illegaal werd afgetapt, te sluiten voor een periode van drie maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Het aanpakken van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van iedereen. Burgemeester Frank van der Meijden: "Ik doe graag een beroep op inwoners om alert te zijn. Wanneer iets wordt gesignaleerd dat vreemd is of verdacht, dan vraag ik om dat te melden bij de politie. Bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Door alerte burgers wordt de pakkans aanzienlijk vergroot."

Dit jaar werd al vijf keer een pand gesloten in de gemeente Laarbeek. In de twee voorgaande jaren werden vijf panden gesloten.