Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 634e36
Gemeente

Lieshoutse woning en berging gesloten na hennepvondst

Lieshout - Een woning en een schuur/berging aan de Schutsstraat in Lieshout zijn donderdagmiddag 28 september verzegeld en voor drie maanden gesloten. In de panden zijn 255 hennepplanten, 43 assimilatielampen, 4 koolstoffilters en installaties voor het kweken van hennep aangetroffen. Ook werd de stroom illegaal afgetapt..

De omvang van de aangetroffen materialen zijn reden voor burgemeester Frank van der Meijden om de woning en de berging te sluiten voor een periode van drie maanden. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Het aanpakken van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van iedereen. Burgemeester Frank van der Meijden: "Ik roep inwoners op om vreemde of verdachte zaken te melden bij de politie. Bestrijden van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van ons allemaal. Door alerte burgers wordt de pakkans aanzienlijk vergroot."

Dit jaar werd al zes keer een pand gesloten in de gemeente Laarbeek. In de twee voorgaande jaren werden vijf panden gesloten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>