Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: a0fc56
Gemeente

Gemeente Laarbeek trapt Klimaatstraatfeest feestelijk af

Laarbeek - De Dag van de Duurzaamheid, op 10 oktober, start de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest. Gemeente Laarbeek is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest, daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten. Op zondag 8 oktober trappen de organisatie en de gemeente de start van het Klimaatstraatfeest alvast af.

Wethouder Joan Briels: "Wij zetten als gemeente actief in op de verduurzaming van Laarbeek. Duurzaam wonen is een belangrijk item hierbinnen. Wij weten uit ervaring die wij met de Gezondheidsrace hebben opgedaan, dat een competitie-element enorm kan motiveren om met een thema aan de slag te gaan. Daarom zijn wij nu partner van het Klimaatstraatfeest. Wij hopen dat onze inwoners zich uitgedaagd voelen om de strijd aan te gaan om energie te besparen."

Startevent Klimaatstraatfeest
Op zondag 8 oktober viert de organisatie van het Klimaatstraatfeest samen met de gemeente dat zij deze editie partner zijn van het HIER Klimaatstraatfeest met een startevent. Media zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens het startevent kunnen bezoekers aan verschillende activiteiten meedoen, waaronder pannenkoeken bakken op inductie en een bewustwordingsspel over energiebesparing. Daarnaast wordt er natuurlijk informatie over het Klimaatstraatfeest verstrekt. Wethouder Joan Briels is aanwezig om het Klimaatstraatfeest op ludieke wijze officieel te openen.

Tijd: 16.00 uur
Locatie: Koppelstraat 37, Beek en Donk

Wonen zonder aardgas
Sanne Dietz, projectmanager van het Klimaatstraatfeest bij het HIER klimaatbureau: "Deze jubileumeditie van het Klimaatstraatfeest staat in het teken van aardgasvrij wonen. Bijna alle Nederlandse huizen zijn op dit moment aangesloten op het gasnet. Maar om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs te voldoen, moeten we allemaal van het aardgas af. Deelnemers die meedoen met het Klimaatstraatfeest komen alvast voorzichtig in aanraking met de eerste stappen naar een aardgasvrij huishouden en leren meer over de verschillende duurzame alternatieven voor verwarmen, koken en warm water. Natuurlijk wel op een zo leuk mogelijke manier!"

Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is al tien jaar lang de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers verdienen klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen; van 10 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018. Het team dat de meeste punten heeft verzameld door energiebesparende acties uit te voeren wint prijzen met een waarde tot wel 5.000 euro. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>