Mevrouw Vesters (l) krijgt de vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt van wethouder van Zeeland (m)
Mevrouw Vesters (l) krijgt de vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt van wethouder van Zeeland (m) Foto: Joost Duppen
FOTO'S + VIDEO

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Jo Vesters-van Vijfeijken

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Wethouder van Zeeland heeft woensdagmiddag 11 oktober namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan mevrouw J.P.C. (Jo) Vesters – van Vijfeijken in verband met haar 25-jarig jubileum als lid van De Zonnebloem Mariahout.

Mevrouw Vesters is vanaf 1991 lid van De Zonnebloem Mariahout. Zij is al 26 jaar een van de actiefste vrijwilligers. Elke 2 weken bezoekt ze haar gasten en als ze ziek zijn gaat ze er vaker naar toe. Verder helpt ze mee met de organisatie van allerlei activiteiten, zoals de soosmiddagen, uitstapjes met de bus, een picknick, excursies, Sinterklaasvieringen, Kerstvieringen en muziekmiddagen. Tijdens de soosmiddagen is ze een soort manusje van alles. Het is mevrouw Vesters die vaak aan zaken denkt, waaraan anderen niet denken. Als er een uitstapje is dan denkt zij bijvoorbeeld aan het reserveren van een plekje voor een grote bus. De soosmiddagen vinden altijd plaats op het huisadres van bestuurslid Ria Dinissen aan de Heieindseweg 17 in Mariahout. Daar komen de gasten bij elkaar om onder het genot van een kopje koffie samen iets te maken, bijvoorbeeld kerststukjes, vogelkooitjes of iets anders. Degenen die niets om handen hebben houden zich bezig met kaarten, kienen of gewoon gezellig buurten. De soosmiddagen zijn vooral bedoeld om de gasten sociaal actief te houden.

Mevrouw Vesters is gemiddeld 3 á 4 uur per week bezig voor De Zonnebloem. Daarnaast is ze ook actief voor de kerk. Als mevrouw Vesters ergens voor gevraagd wordt dan staat ze altijd klaar. Haar 25-jarig jubileum bij De Zonnebloem Mariahout had eerder al gevierd moeten worden, maar door bestuurswisselingen is dat er niet van gekomen. Het nieuwe bestuur betreurt dit ten zeerste en heeft er alsnog werk van gemaakt. Tijdens de soosmiddag van woensdag 11 oktober werd mevrouw Vesters vanwege haar verdiensten begiftigd met een oorkonde en een gouden speld van De Zonnebloem. Het gemeentebestuur heeft mevrouw Vesters onderscheiden met de Vrijwilligerspenning Laarbeek.

Video: Joost Duppen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding