Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
FOTO'S

Uitbreiding Commanderij College: aftrap realisatie schoolwoningen

Onderwijs Fotoseries

Beek en Donk – De aanbesteding voor de bouw van zes schoolwoningen bij het Commanderij College in Beek en Donk is met succes afgerond. Aannemersbedrijf Van der Heijden uit Schaijk kwam als winnaar uit de bus. Wethouder Greet Buter en bestuurder Carla Grootjen zijn blij om de aftrap te kunnen geven met de ondertekening van het aannemingscontract. Het gebouw vergt een investering van € 1,6 miljoen. De gemeenteraad heeft op 12 oktober 2017 zijn goedkeuring gehecht aan het krediet voor het project. Gelijktijdig heeft de raad een krediet verstrekt voor aanpassing van de omgeving van de nieuwbouw.

Voor de start van de schoolwoningen wordt de omgeving van het bouwterrein aangepast, met een tijdelijke ontsluiting voor het bouwverkeer vanuit de Muzenlaan. Op Kerkakkers is geen bouwverkeer toegestaan om de veiligheid voor alle overige verkeersdeelnemers zo groot mogelijk te maken.

Het ontwerp voor de schoolwoningen zal onder verantwoording van Aannemersbedrijf van der Heijden constructief en installatietechnisch verder worden uitgewerkt. De keuze voor de contractvorm Design & Build maakt het mogelijk dat de aannemer zijn onderaannemers en de toe te passen materialen in een vroeg stadium reserveert. Zo kan de strakke planning worden gehaald. De start van de bouw is gepland medio februari 2018, de ingebruikname van het gebouw wordt augustus 2018.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding