Deelnemers aan de clinic met Jelle Maas en Ruben Jille
Deelnemers aan de clinic met Jelle Maas en Ruben Jille

BC Mixed bezoekt Dutch Open Badminton

Sportnieuws Sport

Beek en Donk/Almere – 40 Leden van Badmintonclub Mixed hebben op zaterdag 14 oktober met de bus een uitstapje gemaakt naar de Yonex Dutch Open Badminton in het topsportcentrum van Almere. Het was de dag van de halve finales. Maar in de ochtend werden de finales van de Junior Masters Cup gespeeld. Daarin speelde onder andere Novi Wieland. De 19 meegereisde jeugdspelers hebben 's middags nog een clinic gevolgd van twee Nederlandse topspelers.

Badminton van het hoogste niveau, spectaculaire rally's, prachtige wedstrijden en dat alles van heel dicht bij. Dat zijn de ingrediënten van een bezoek aan de Dutch Open Badminton. De voorpret van de leden van BC Mixed begon al in de busrit naar Almere. Bij aankomst snel naar binnen want in de ochtend speelde Novi Wieland de damesenkel finale van de Junior Masters Cup in de leeftijdsklasse onder 15 jaar. Op de hoofdbaan, waar later die dag ook de toppers zouden spelen, kwam ze net tekort om de winst binnen te halen. Novi behaalde uiteindelijk een fantastische tweede plaats.

Clinic
In een tweede zaal in het grote topsportcentrum kregen de 19 jeugdleden van BC Mixed een uur lang les van twee Nederlandse topspelers: Jelle Maas en Ruben Jille. Zij waren een dag eerder uitgeschakeld in de kwartfinales van het hoofdtoernooi van de Dutch Open. De conditie en de snelheid van de kinderen werden flink op de proef gesteld. Maar iedereen vond het een geweldige belevenis. Bij de afsluiting ontvingen alle kinderen nog een certificaat en werd er natuurlijk nog een leuke groepsfoto gemaakt.

Selena Piek en Jacco Arends
De laatste wedstrijd van de dag was de halve finale van het Gemengd Dubbel met daarin de twee Nederlandse toppers Selena Piek en Jacco Arends. Zij waren onder andere voor Nederland op de Olympische Spelen in Rio. In een zinderende driesetter won het Nederlandse koppel en bereikte de finale. Een mooie afsluiter van een prachtige dag topbadminton.

Foto's van deze dag zijn binnenkort te zien op www.bcmixed.nl. Uiteraard volg je de vereniging ook op Facebook, Instagram en twitter.