Ilse Mastbroek
Ilse Mastbroek

Knappe prestaties van Ilse Mastbroek

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het afgelopen jaar kwam Ilse Mastbroek, een stoere meid, als junior mee naar de vijver met haar pa Ronald Mastbroek en opa Henk Mastbroek om mee te gaan vissen met de wedstrijden van de visclub aldaar, een mooie derde plaats had ze daar behaald in 2016 met het junior koningsvissen die ging over acht wedstrijden. Ze liet toen al zien dat er rekening met haar gehouden moest worden.

Maar omdat kleine meisjes groot worden en de leeftijd van 14 jaar had bereikt, moest Ilse meedoen met de senioren. Ze wilde daar natuurlijk ook laten zien wat ze allemaal had geleerd van het afgelopen jaar, maar de eerste paar wedstrijden wilde het nog niet zo lukken. Maar opgeven is geen optie voor haar, ze is niet zo maar van haar stuk te krijgen en gaande het seizoen kwam Ilse steeds meer in haar doen en het zelfvertrouwen vorderde met de wedstrijd. Bij de laatste kanaalwedstrijd liep ze naar de wedstrijdleiding en zei met een ondeugend snoetje: "ik ga vandaag de meeste vis vangen van allemaal".

Alle vissers hadden een glimlach op het gezicht en dachten het zal allemaal wel los lopen maar na het tellen van de vis kwam Ilse als winnaar uit de bus, ze had inderdaad de meeste vis gevangen en ze zei met een stalen gezicht: "zie je wel! En ik vertel niet hoe ik dat heb gedaan, dat blijft mijn geheim." Twee weken later was de laatste wedstrijd op Visvijver de Koppelen, het was zeer slecht weer en de regen viel met bakken uit de hemel, maar Ilse stond met haar fietskarretje en gehuld in een regenpak gewoon weer bij de vijver om het laatste klusje te klaren en wat denk je, ook daar haalde ze het meeste vis uit het water. Wat voor een kanjer ben je dan, twee keer iedereen verslaan waaronder papa en opa, wat zal die lekker hebben geslapen na zo een mooie prestatie.

De visvereniging hoopt dat Ilse nog heel lang bij hen wedstrijdjes mee doet vissen en wie weet krijgen ze dan ooit eens een koningin, hoe mooi zou dat zijn! Maar wel of geen koningin, je blijft voor iedereen 'Ons Ils' en ze zijn dan ook allemaal heel trots op jou. Ze zouden het echter wel fijn vinden als je nu wel jouw geheimpje gaat vertellen!