Afbeelding

Onthulling toekomst van het Heuvelplein

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Ondernemers van het Heuvelplein zijn de laatste maanden druk in de weer geweest om de toekomst van dit Beekse plein in grote kaders uit te schetsen. Een onderdeel daarvan is de omdoping van Winkeliersvereniging Beekvlied naar een ondernemersvereniging, met een nieuwe naam en nieuw logo. Op zaterdag 28 oktober wordt dit middels een informele bijeenkomst onthuld.

De Nieuwe Winkelstraat
In het voorjaar werd bekend dat het Heuvelplein onder de loep genomen zou worden door De Nieuwe Winkelstraat, een onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum gericht op de toekomst van winkelgebieden in Nederland. Diverse bijeenkomsten met ondernemers, inwoners en instanties volgden, en vinden nog steeds plaats.

Ondernemers en inwoners zijn het erover eens dat het Heuvelplein een 'beleefplein' is. Met De Nieuwe Winkelstraat wordt gekeken naar nieuwe invullingen op het plein, van bewegwijzering en parkeren tot het vestigen en verplaatsen van winkels en/of horeca. Ook worden er acties op touw gezet en wordt er draagvlak gecreëerd onder ondernemers, om samen één sterk plein te zijn.

Onthulling
Op zaterdag 28 oktober vindt de onthulling van de 'nieuwe' ondernemersvereniging plaats vanaf 17.00 uur bij het nieuwe restaurant Puur, Heuvelplein 81. Wethouder Tonny Meulensteen zal hierbij aanwezig zijn. Aanwezige ondernemers en instanties worden na de onthulling uitgenodigd voor een 'rondje Heuvelplein' waarbij diverse ondernemingen aan bod komen. Om 18.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten met een glas champagne bij Café-Zaal van de Burgt.