De zendmast van dit jaar, gemaakt van hout en touw
De zendmast van dit jaar, gemaakt van hout en touw

JOTA JOTI 2017: 'Be magnetic'

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - In het derde weekend van oktober nemen elk jaar meer dan 500.000 scouts over de hele wereld plaats achter oude en moderne communicatieapparatuur. Dit gebeurd zowel via een zender (Jamboree On The Air) als via het internet (Jamboree On The Internet). Het thema van de JOTA/JOTI is dit jaar 'Be magnetic', wat terugkomt in de activiteiten tijdens dit weekend.

Scouting Aarle-Rixtel doet komend weekend ook weer mee met dit evenement. De Explorers (jongens en meiden van 15 tot en met 18 jaar) zijn het hele weekend actief op de blokhut in Aarle-Rixtel. Voor de overige leden is er op zaterdagmiddag 21 oktober een activiteit georganiseerd waarmee ze kennis kunnen maken met de JOTA en JOTI. De afgelopen jaren speelde het programma zich vooral af in en rond de blokhut, maar dat is nu anders: de leden trekken dit jaar namelijk het dorp in voor een uitdagend programma.

Naast de eigen leden van Scouting Aarle-Rixtel zijn ook kinderen van buiten de Scouting uitgenodigd om mee te doen met dit programma. Het programma start op de blokhut om 14.00 uur en eindigt daar rond 16.00 uur ook weer. Daarnaast zijn ook ouders en andere belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De koffie, thee en ranja staat klaar.

De blokhut van Scouting Aarle-Rixtel bevindt zich op de Duivenakker 74 te Aarle-Rixtel (achter multifunctioneel centrum De Dreef).