Afbeelding

Natuurwerkdag; samen buiten aan de slag

Algemeen Natuur

Laarbeek - Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 4 november op de Natuurwerkdag. In 2017 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 17e keer op diverse locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer.

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties ondersteunen en organiseren in iedere provincie vele Natuurwerkdag-activiteiten in samenwerking met andere landelijke partners. In Noord-Brabant wordt de dag door Brabants Landschap georganiseerd.

Natuur en landschap kan niet zonder vrijwilligers?
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en heidevelden is vaak in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.??

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
?Geïnteresseerd om samen buiten een (halve) dag aan de slag te gaan? Kijk dan op IVNLaarbeek.nl natuurwerkdag

In Aarle-Rixtel wordt door IVN Laarbeek een activiteit georganiseerd. Er wordt een houtsingel gesnoeid en enkele knotbomen rondom de poel in de Aarlese Beemden, dat deel uit maakt van het Aarles-Ommetje. Ze starten om 9.00 uur vanaf vanaf het IVN-gebouw De Bimd. Voor koffie en thee en een lunch tussen de middag wordt gezorgd.

?LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Gerrit Post, gerrit.post@gmail.com of tel. 06-16383484.