Krokussen
Krokussen

Krokusactie voor Laarbeekse basisscholen

Algemeen Natuur

Laarbeek - Stichting Laarbeeks Landschap is een stichting die zich met vrijwilligers binnen gemeente Laarbeek bezig houdt met het onderhouden en aanleggen van het Laarbeeks landschap. Hiermee willen zij het landschap verfraaien en de (bio)diversiteit van het landschap vergroten.

Dit jaar bestaat Stichting Laarbeeks Landschap 20 jaar. In dit kader heeft Stichting Laarbeeks Landschap deze maand een actie gehouden waarbij aan alle basisscholen van Laarbeek krokusbollen gratis werden verstrekt. Een school kan dan samen met de kinderen van de school de krokusbollen planten in de omgeving van de school.

De krokussen bloeien vroeg in het voorjaar. De bloemen zijn daardoor voor bijen en andere insecten een belangrijke voedingsbron in een periode dat voedsel nog schaars is. Daarnaast wordt het landschap hiermee in het vroege voorjaar opgefleurd. Eenmaal geplant komen de krokusbollen elk jaar weer opnieuw boven de grond en in bloei.

Steunt u deze actie, wordt dan vriend van Stichting Laarbeeks Landschap. Met uw bijdrage geeft u Laarbeeks Landschap de mogelijkheid nog meer van dergelijke acties te houden. Voor meer informatie over de activiteiten van Stichting Laarbeeks Landschap kunt u terecht op www.laarbeekslandschap.nl.