Afbeelding

27e Ekkerfestival in Beek en Donk

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten' uit Beek en Donk houden op zondagmiddag 5 november voor de 27e keer het Ekkerfestival. Dit festival vindt plaats in zaal v.d. Burgt aan het Heuvelplein te Beek en Donk van 13.00 tot ongeveer 17.15 uur.

Het wordt, zoals u van hen gewend bent, een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek. Samen met een viertal muziekkapellen zorgen De Ekkermuzikanten voor een middag met non-stop blaasmuziek.

Programma
13:00-13:50 Grottendorfers; 14:00-14:50 Ekkermuzikanten; 15:00-15:50 Parkblaozers; 16:00-17:15 Krajovjanka

Grottendorfers
Het festival wordt om 13.00 uur geopend door de Grottendorfers uit Mariahout. Deze enthousiaste groep bestaat uit 25 leden en staan onder leiding van Piet Diender. Dit orkest, opgericht in 1991, vierde vorig jaar hun 25-jarig jubileum. Ze spelen van Egeländer tot beat, van slagers tot wals en van kerk- tot carnavalsmuziek. En dit allemaal met heel veel plezier. In 1999 wonnen ze de publieksprijs op het Blaaskappelenfestival in Aarle Rixtel.

De Ekkermuzikanten
Hierna komt de organiserende kapel De Ekkermuzikanten op het podium. Een van de eerste buurtkapellen uit Beek en Donk en komt voort uit buurtvereniging 'De Oude Toren'. Met een gevarieerd programma proberen ze het publiek 45 minuten lang te vermaken. Blaaskapel De Ekkermuzikanten staat al meer dan 30 jaar onder leiding van Piet Diender.

De Parkblaozers
Muziekgezelschap de Parkblaozers is opgericht door een aantal amateurs die graag tijdens carnaval muziek wilden maken. Sinds enige tijd is deze gemotiveerde groep een andere weg ingeslagen. Het repertoire is veranderd en flink uitgebreid. Ze brengen een wisselend programma van Zuid-Amerikaans tot dixieland, van Spaans tot Oostenrijks, maar ook de Nederlandse nummers zullen niet ontbreken. Zeker de moeite waard dus!

Krajovjanka
Als afsluiter treed Krajovjanka op. Dit is een dynamische blaaskapel die is opgericht in 2001 door muzikanten uit de regio Midden-Limburg en Oost-Brabant. Ze hebben een voorliefde voor de Moravische, Mährische en Böhmische muziek. De kracht van Krajovjanka zit hem in het feit dat er eerst veel ervaring is opgedaan in Tsjechië. Vooral in het krijgen van de 'feeling' hoe deze mooie muziek moet worden gespeeld, maar natuurlijk ook om de cultuur van de streek te leren kennen. Geheel in Tsjechische kleding zijn zij op allerlei evenementen aanwezig en brengen zij hun muziek ten gehore. Het is, als liefhebber, zeker een aanrader om even te komen kijken. Krajovjanka, is inmiddels een begrip in de nationale en internationale blaasmuziek wereld en ze staan garant voor een spetterende afsluiting.

Het 27e Ekkerfestival begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.15 uur. De toegang is geheel gratis. Als u houdt van een middag vol muziek en gezelligheid mag u dit zeker niet missen! Voor de kleine kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht waar zij zich onder begeleiding kunnen vermaken. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kunt u vinden op www.ekkermuzikanten.nl.