Afbeelding

33ste editie Bavaria brandweerwedstrijd

Algemeen Evenementen

Lieshout - De Bavaria brandweer houdt zaterdag 28 oktober voor de 33ste keer hun jaarlijkse brandweerwedstrijd op het bedrijventerrein van Bavaria. Deze wedstrijd staat bekend als realistisch, improviserend en leerzaam. De deelnemende korpsen komen uit Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Gemert, Bakel, Nuenen, Mierlo, Maarheeze en ook de bedrijfsbrandweer van Mars doet mee.

Zelf beleven en meedoen
De Bavaria brandweer wil geïnteresseerden laten beleven wat het vak brandweerman-vrouw inhoudt door van dicht bij te laten zien hoe een brandweerteam een probleem herkent, aanpakt en vervolgens oplost. Kinderen kunnen hun kunsten vertonen met het blussen van een 'brandend' huisje, er staat een accubrandweerwagen klaar om een stukje mee te rijden, er is een doolhof en een brandweerspringkussen. Uiteraard hoort daar ook een spuitdiploma en verrassing bij.

De Bavaria brandweerwedstrijd begint om 8.00 uur en de laatste ploeg zal rond 15.00 uur starten. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Portiersloge, de Stater 5 in Lieshout en worden vervolgens in stijl naar het terrein gebracht.