'Wipe-out' in de gymzaal
'Wipe-out' in de gymzaal

Ruim 300 deelnemers bij activiteiten Laarbeek Actief in herfstvakantie

Sport Algemeen

Laarbeek - De herfstvakantie was een top week! Laarbeek Actief had weer een groot aantal activiteiten georganiseerd. Net als de voorgaande vakanties waren de activiteiten in deze vakantie wederom een groot succes. Ruim 300 kinderen/volwassenen namen in de herfstvakantie deel aan de verschillende activiteiten die Laarbeek Actief had opgezet.

Activiteiten
Laarbeek Actief heeft voor zowel jong als oud en mensen met een beperking een groot aantal activiteiten op touw gezet. Zo werd er voor de basisschooljeugd onder andere kleuter survival, paintballen en wipe-out in de gymzaal, een tafeltennis spektakel, badminton, soccerssquash, bootcampen en beachvoetballen in de paardenmanege in Lieshout gehouden.

Ook was gedacht aan de 55+ categorie. De beweegtuin in Lieshout was hier het decor van en bootcampen. Nu zijn er 2 momenten in de week, waar ouderen kunnen komen sporten onder begeleiding. Op dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. In januari 2018 bij aanwezigheid, komen er 2 momenten, op dinsdagen en vrijdagen, waarbij je een gratis fitheidstest in ontvangst gaat nemen. Zorg dat je er dan bij bent!

In samenwerking met verschillende bedrijven en locaties hebben ze de Laarbeekse kinderen en ouderen een sportieve en leerzame vakantie bezorgd. Ze kunnen wel stellen dat dit gelukt is, gezien het ruime aantal aanmeldingen.

In de week van de kerstvakantie, week 1, vinden er weer sportactiviteiten plaats voor zowel jeugd als volwassenen. Hou de Facebookpagina 'Laarbeek Actief' en www.laarbeekactief.nl in de gaten, voor inschrijving.

Doel
Het doel van deze activiteiten is om zoveel mogelijk mensen binnen Laarbeek, van jong tot oud, plezier te laten hebben in bewegen. Laarbeek Actief wil deze mensen aan het sporten krijgen, én behouden. Daarnaast kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten in de gemeente.

Laarbeek Actief bedankt via deze weg alle bedrijven die ervoor gezorgd hebben dat de herfstvakantie een groot succes is geworden!

Samenwerking
Deze samenwerking tussen ViERBINDEN, Laarbeek Actief en de lokale verenigingen/bedrijven is erg belangrijk. Zo worden er enthousiaste kinderen vanuit de activiteiten doorgestuurd naar de verenigingen, waardoor deze extra leden kunnen verwelkomen. Verenigingen binnen Laarbeek denken mee en geven zo ook hun draai aan de activiteiten.

ORO
In samenwerking met ORO De Nieuwe Werf wordt een aantal keer per jaar een sportmiddag gehouden voor mensen met een beperking.

Overige activiteiten/vakanties inschrijven
Omdat de activiteiten de afgelopen vakanties een groot succes waren zal Laarbeek Actief ook de komende periode zich inzetten voor de Laarbeekse jeugd, volwassenen en ouderen. Wil je meer informatie of wil je de foto's van de activiteiten bekijken? Kijk dan op de Facebookpagina van Laarbeek Actief. Hier blijf je op de hoogte en tref je informatie aan over sportactiviteiten binnen de gemeente Laarbeek. Mail voor vragen en inschrijvingen naar: jvdenden@vierbinden.nl.