Afbeelding

Informatiemiddag over reuma en aanverwante aandoeningen

Algemeen Senioren

Lieshout/Mariahout - De werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit-Gele Kruis Lieshout-Mariahout houdt voor en in samenwerking met KBO Lieshout op dinsdag 7 november een informatiemiddag over reuma.

Reuma is een verzamelnaam voor zo'n tweehonderd verschillende reumatische ziektes, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door een ongeval zijn ontstaan. In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een reumatische aandoening. Dit aantal zal in de toekomst hoger worden, o.a. omdat mensen ouder worden. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. De meeste vormen zijn chronisch, je kunt er niet van genezen. Maar met een goede behandeling kunnen de klachten verminderen en kan de aandoening tot rust komen.

Een reumatoloog is als het ware de internist voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. Dr. E.J Kroot, als reumatoloog, en Mevrouw M. Noten, als verpleegkundig reumaconsulente verbonden aan het Elkerliek ziekenhuis, zullen tijdens deze middag informatie geven over deze onderwerpen. De middag vindt plaats in het Dorpshuis, Grotenhof 2 in Lieshout.

Programma
13.30 uur Opening door de voorzitter van de KBO; 13.40 uur PowerPoint presentatie door DR.E.J Kroot en Mevrouw M. Noten verpleegkundig reumaconsulente met toelichting; 14.45 uur pauze; 15.15 uur Dr. Kroot geeft informatie over aanverwanten aandoeningen, bv osteoporose enz.; 16.00 uur vragen stellen; 16.30 uur sluiting