Archieffoto
Archieffoto Foto: Marcel van de kerkhof (Beek en Donk)

Halloweentocht voor Laarbeekse tieners

Algemeen Evenementen

Laarbeek - Energyteens Lieshout houdt op zaterdag 4 november, samen met Yammas, Cendra en de Boemerang de jaarlijkse spooktocht, ditmaal in Lieshout.

Eens in de 100 jaar wordt de visvijver bij de manage in Lieshout ondergedompeld in een mistbank en klinken er zeer harde en enge geluiden. Onderzoekers hebben in de loop der eeuwen al vele malen dit fenomeen onderzocht maar zijn van de beruchte avond nooit meer teruggekomen. Nooit is er maar iets van ze terug gevonden. Die dag zijn alle dieren van slag en in de verhalen wordt er verteld dat er watergeesten de oevers onveilig maken. Maar het aller engste is nog dat de leider van deze watergeesten Magere Hein is. De brenger van de dood.

Nu is er jongstleden een zeer oud boek op de rommelmarkt van Lieshout opgedoken. Daarin staat een verhaal, een legende, dat de watergeesten, en vooral natuurlijk de leider Magere Hein, door middel van een zin kunnen worden omgetoverd tot levende wezens. Maar hoe komen ze aan dit woord? Daar is het boek nogal onduidelijk over. Wat wel heel duidelijk wordt vermeld is dat de betovering alleen om te zetten is door jongeren welke in een gemeenschappelijke groep het samen woord hard moeten uitspreken en dat ook nog op een bepaalde dag en tijdstip. Deze dag is op zaterdag 4 november en is in de avond rond de klok van 22.00 uur. Er wordt nu met een team van 20 wetenschappers koortsachtig gezocht naar de mogelijkheid om te achterhalen hoe ze het woord kunnen ontcijferen.

Maar iedereen is bang dat dit niet gaat lukken met dit team en wat dan de gevolgen zijn, dat hoeven ze jullie niet te vertellen. Om de kans te vergroten willen ze teams van jongeren samenstellen die de uitdaging durven aan te gaan. Dus wie van de jongeren gaat de onderzoekers daarbij helpen om op de beruchte avond het woord te vinden en hiermee de legende naar de wereld van de fabelen te verbannen? Zij gaan de uitdaging in ieder geval aan. Jullie ook? Geef je dan op via www.energyteens.nl en doe dit voor 27 oktober.