Afbeelding

Lindeboom deelt koppositie

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De koppositie in de A-klasse wordt sinds de laatste speelavond weer gedeeld. Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs overwon de horde genaamd Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt.

Na een voorzichtige openingsfase trok Lindeboom het duel snel naar zich toe. Een vlammend schot van T. Kluijtmans betekende de start van een doelpuntrijk duel, waarin met name P. de Groot zich namens Lindeboom wist te onderscheiden. Zes goals vielen hem ten deel in de met 8-4 gewonnen wedstrijd. Sevenmiles had geen antwoord op zoveel schoten met scherp.

Heesakkers Administratie & Advieskantoor verloor, door het gelijke spel wat ze wisten te behalen, de koplopers enigszins uit het zicht. Zelf bivakkerend op plek 3 moesten ze er ook voor waken om de directe tegenstander van deze avond op afstand te houden. Die opdracht leek succesvol afgerond te worden toen R. Vrede zijn teamgenoten enigszins opgelucht liet ademhalen met zijn 2e treffer en de daarbij horende 3-1 voorsprong. Niets is wat het leek en Aben & Slag Advocaten, dit jaar niet voor de poes, raapte een duur punt vlak voor de eindzoemer op. Het was E. Nooijen die de brede grijns op zijn gezicht mocht toveren en met de eer mocht strijken. Daarmee houdt Aben & Slag zicht op plek 3, toch wel een verrassing te noemen.

Een surprise werd ook de overwinning welke DK Garagebedrijf wist te boeken tegen het ongenaakbaar geachte Hurkmans Plaatwerk BV. Inclusief vorig seizoen al zo'n 20 potjes zaalvoetbal zonder nederlaag. Aan die reeks kwam donderdagavond toch een einde. Hurkmans wist een vroege achterstand nog enigszins eenvoudig om te buigen naar een voorsprong en men dacht deze wel even over de streep te trekken tegen het wisselvallige DK, maar men kwam bedrogen uit. T. van Berlo wist weer wat magistraals uit zijn pantoffels te toveren en schoot eigenhandig Hurkmans van haar wolk en DK in de geschiedenisboeken.

Runner-up Meulensteen/van Lieshout laat vriend, vijand en misschien nog wel het meest zichzelf opkijken van de reeks winstpartijen in de afgelopen weken. FC Avondrood behoort nu ook tot de slachtoffers, nadat het duel met minimale cijfers werd gewonnen. Meulensteen had ook behoorlijk wat geduld nodig alvorens het de doelman van FC Avondrood wist te passeren. Zelfs een penalty was er nog niet voldoende voor geweest. De eerder opgelopen achterstand, J. Dekkers schoot Avondrood na een kwartier spelen op voorsprong, kon tien minuten voor tijd ongedaan gemaakt worden. M. van de Laar bracht Meulensteen de zege met een late treffer.

Enerverend mocht de wedstrijd tussen Rijwielhandel van den Berg en BrabantTent wel genoemd worden. De gelouterde mannen van de Rijwielhandel kenden lang de beste papieren om met de 3 punten aan de haal te gaan. Een 2-0 voorsprong na acht minuten en nog mogelijkheden op meer gaven vertrouwen om een matige reeks te doorbreken. BrabantTent, niet vies van wedstrijden om laten slaan, stond plots op gelijke hoogte na o.a. een doelpunt van de opgebloeide oude rot R. Nooijen. In de euforie van die gelijkmaker sluipmoordde de Rijwielhandel naar 3-2, welke ook weer knullig werd weggegeven. Nadat R. Maas leep de 4-3 binnen had geschoten leek de winst toch wel binnen, maar wederom was niets minder waar. BrabantTent kwam andermaal op gelijke hoogte en won zo moreel een punt, de Rijwielhandel wat beteuterd achterlatend.