'Skispringer' Wilco van de Bosch
'Skispringer' Wilco van de Bosch

Feest bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout heeft vrijdag 27 oktober gevierd dat de vereniging 45 jaar bestaat. Door een goede opkomst en goede organisatie met een leuke opzet en gezellig thema is het lustrumfeest zeer geslaagd. Een dag later konden de badmintonners alweer aantreden voor de uitreiking van de cheque die door sponsor Rabobank Peel Noord via de Clubkas Campagne opgemaakt was voor deze sportvereniging. Een druk weekend dus.

Lustrumviering
Vrijwilligers Ria Donkers en Karin van den Biggelaar hadden er een leuk en gezellig geheel van gemaakt. Door als thema 'Oktober-fest' te kiezen kwamen vele bezoekers al in de traditionele klederdracht. Hierdoor ontstond al direct de juiste sfeer. Daarnaast hadden de organisatoren enkele passende activiteiten bedacht als skispringen met de Wii-sports, spijkers in een boomstam staan en balletjes in elkaars bekers gooien, waardoor een dynamisch feest ontstond. Daarnaast was er nog een grappige loterij.

Bij deze viering waren diverse leden aanwezig die al zéér lange tijd lid zijn van de vereniging. Deze trouwheid tekent de vereniging en sterkt het bestuur om het gekozen beleid van 'ongedwongen breedtesportvereniging met veel nevenactiviteiten' voort te zetten: de leden blijven immers graag lang verbonden aan de club. Er was ook één lid van het allereerste uur: Marianne Arends. Marianne was een van de medeoprichters van de vereniging en is nog immer spelend lid. Iedere week is zij op de velden te vinden om mee een shuttle te slaan. Ook is zij nog steeds als vrijwilliger actief voor de vereniging: zij verzorgd het beheer van de clubshirts.

Rabobank Clubkas Campagne afgesloten
De Rabobank Clubkas Campagne is met een grote bijeenkomt op het parkeerterrein aan de heuvel in Lieshout afgesloten. Rabobank Peel Noord wil graag alle verenigingen sponsoren in de kernen en heeft daar dit jaar €100.000 voor vrijgemaakt. Om een eerlijke verdeling te genereren naar alle verenigingen heeft de bank daarop haar leden gevraagd aan welke verenigingen dit sponsorgeld uitgekeerd zou moeten worden. Alle leden van de Rabobank Peel Noord hebben daarvoor in de afgelopen periode op hun vijf favoriete verenigingen hun stem mogen uitbrengen.

Bij de prijsuitreiking bleek dat 61 stemmen zijn uitgebracht op Badminton Club Lieshout. Omdat één stem €4,47 waard bleek te zijn (€100.000 gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen) heeft Badminton Club Lieshout ter plekke een cheque voor liefst €272,67 in ontvangst genomen. Uiteraard was de penningmeester in haar nopjes met deze sponsoring, die door deze stemming behoorlijk hoger uitvalt dan de afgelopen jaren.

Sponsoring maakt drempelloos
Graag dankt de club iedereen die op Badminton Club Lieshout heeft gestemd dan ook hartelijk voor hun steun. En, uiteraard zal Badminton Club Lieshout het geld goed gaan besteden en de 'Rabobank Inloopdagen', die o.a. van dit geld georganiseerd worden, aan het begin van het seizoen nóg meer inhoud gaan geven. Het doel van de club is immers om sporten in het algemeen en badminton in het bijzonder bereikbaar te maken voor iedereen. Door deze ondersteuning kunnen de 'Rabobank Inloopdagen' volledig drempelloos georganiseerd worden en kunnen voldoende hulpmiddelen als rackets en shuttles ter beschikking gesteld worden. Ook kan hiermee de zaal gehuurd worden en kunnen vrijwilligers aangetrokken worden om de 'probeerders' op te vangen. Ook kennismakingsacties die voortvloeien uit deze inloopdagen kunnen nu met dit geld gefinancierd worden: zo werken de Rabobank Peel Noord én de stemmers op Badminton Club Lieshout mee aan het bieden van drempelloze mogelijkheden om sportief en gezond bezig te zijn.

Naast alle stemmers bedankt Badminton Club Lieshout natuurlijk ook de Rabobank Peel Noord voor het ondersteunen van het verenigingsleven.

Programma
Zo. 5 nov. 10:00 uur: BC Tilburg-U15 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek
Zo. 5 nov. 10:15 uur: BC Kerkdriel-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels