Gevaar voor het doel van Essche Boys

Ruime winstpartij voor ELI

Lieshout - ELI speelde een moeizame wedstrijd uit bij Essche Boys, maar won wel met ruime cijfers, 1-4. De verre uitreis naar een onbekende tegenstander resulteerde in een erg moeilijke beginfase voor ELI. Vanwege de afwezigheid van Lex Hollanders was Rob Spijkers laatste man. De vaandeldragers van ELI startte opnieuw met een erg jong team met wederom de voor het eerste jaar bij de senioren spelende Bjorn Mezenberg, Ruben van Hoof en Niels den Bol in de basis.

In de eerste minuten waren er drie enorme kansen voor Essche Boys. Dat resulteerde uiteindelijk in een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na deze enorm stormachtige beginfase wisten de Blauwwitten steeds beter in de wedstrijd te komen. Duidelijk kwam toen naar voren, dat de kwaliteiten van Essche Boys niet in de verdediging lagen. ELI kwam met goed voetbal steeds gevaarlijker voor het doel van de keeper van Essche Boys. Het was Roel Donkers die zich uit een toch niet al te beste voorzet van Ruben van Hoof, prima wist vrij te spelen om de 1-1 in te scoren.

Het spel werd in deze fase van de wedstrijd steeds beter. ELI probeerde met goed verzorgd voetbal de verdediging van Essche Boys te verslaan. Aaron Hurkx, die de afgelopen weken heeft laten zien zich op het middenveld goed thuis te voelen, scoorde de 1-2 en binnen enkele minuten ook de 1-3.

Je zou zeggen, dat deze 1-3 ruststand een mooie opstap voor de tweede helft zou zijn. De wedstrijd was echter erg rommelig. Essche Boys ging steeds nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze bleef uit en het was Bram Donkers, die aan alle hoop van Essche Boys op een gelijkspel een einde maakte. Met een prachtig afstandsschot vanaf circa 20 meter bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Het zeer jeugdige elftal van Theo Donkers won uiteindelijk verdiend de wedstrijd, maar het had zich veel gemakkelijker kunnen maken. Komende zondag komt buurman SBC uit Son en Breugel op visite naar Lieshout. Een meer dan geduchte tegenstander.