De eerste plaats is voor judoka Tim Gielens
De eerste plaats is voor judoka Tim Gielens

Eerste prijs voor Tim Gielens

Sportnieuws Sport

Mariahout - Twee judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Judoclub Kano. Dit toernooi werd op 22 oktober gehouden in sporthal 't Span te Bakel.

Tim Gielens begon zijn tweede toernooi in een poule van vijf judoka's. Hij begon voorzichtig maar wist in zijn eerste partij de winst naar zich toe te trekken met een mooie houdgreep. De tweede partij wist hij ook met een houdgreep winnend af te sluiten, na al diverse waza-ari scores binnen te hebben behaald. In de derde partij scoorde Tim een directe ippon, met een mooie snelle worp en ook de laatste partij was het vol punt voor opnieuw een houdgreep. Tim mocht met vier winstpartijen op ippon op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen voor een mooie en verdiende eerste prijs.

Krijn van Lieshout wist zijn winnende reeks op de lage bandentoernooien helaas geen verder vervolg te geven bij dit toernooi in Bakel. Hij zat in een pittige poule met zware tegenstand. Ondanks enkele kansen in met name de derde wedstrijd zat winst er vandaag niet in. Hij werd vierde.