Tim Barten (archieffoto)

vv Mariahout pakt punt na 3-0 achterstand

Mariahout - vv Mariahout heeft aan het uitduel met MVC een punt overgehouden. Belangrijke man aan Mariahout-zijde was Tim Barten. Met 3 goals had hij een groot aandeel in de puntendeling. In de 90e minuut maakte hij de verdiende 3-3. Mariahout kwam daarmee knap terug van een 3-0 achterstand.

MVC begon sterk aan de wedstrijd. Al na 12 minuten stond de 1-0 op het scorebord door toedoen van Nick Brouwens. Na een goede combinatie met Bart Siebers schoot hij het leer in het doel. Mariahout was van slag en ook de 2-0 kwam na een vloeiende aanval van MVC. Uit een goede voorzet van Gidi Manders kopte de geheel vrijstaande Bart Siebers de 2-0 tegen de touwen. In een volgende fase kreeg Mariahout meer vat op de wedstrijd. In de 36e minuut resulteerde dit in een kans voor Dennis Veldpaus. Zijn inzet belandde echter op de lat, zodat Mariahout met een 2-0 achterstand de rust in ging.

In de rust plaatste trainer Mari van de Haterd twee wissels. Kevin Ketelaars en Luuk Leenders werden ingebracht. Maar in de 53e minuut kreeg Mariahout de volgende tegenslag te verwerken, na een rush van nagenoeg eigen helft scoorde MVC-middenvelder Stan van Hoof de 3-0. Dit was het sein voor Mariahout om het anders te gaan doen, Tim Barten werd van nummer 10 naar de spits gezet. Dit bleek later een gouden greep van trainer van de Haterd. Via een steekpass van Sander Scheepers werd Tim Barten op de keeper van MVC gestuurd en hij rondde prima af: 3-1. Na deze treffer ging Mariahout onverminderd door op zoek naar de aansluitingstreffer en deze liet niet lang op zich wachten. Wederom was het Tim Barten die de bal in de benedenhoek achter MVC-doelman Smits plaatste: 3-2. MVC was zichtbaar aangeslagen en snakte naar het eindsignaal, terwijl Mariahout volop op druk zette op zoek naar de gelijkmaker. De 3-3 hing in de lucht, maar zowel Tim Barten (redding keeper) als Stijn van de Bogaard (lat) hadden pech in de afronding. In de 90e minuut viel dan toch de verdiende 3-3. Tim Barten speelde zich knap vrij en maakte met een loepzuivere hattrick de gelijkmaker. Uiteindelijk blies scheidsrechter Opstraat voor de laatste maal en was vooral MVC blij dat de wedstrijd erop zat.

Komende zondag speelt Mariahout thuis tegen Bavos dat evenals Mariahout tien punten uit zes wedstrijden heeft verzameld. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.