Afbeelding

Grootste ergernis Aarle-Rixtel: te hard rijden

Algemeen Verkeer

Aarle-Rixtel – De Werkgroep Verkeer, onderdeel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel, is woensdag 25 oktober bijeen geweest. Hoofdpunt van de bespreking is het thema 'te hard rijden' geweest.

Op de bijeenkomst hebben de 23 aanwezigen elk hun gedachten over het punt 'te hard rijden' geuit en daarbij ook aangegeven welke oplossing/aanpak zij voorstaan. Dat doorgaand verkeer evenzeer als knelpunt ter tafel is gekomen spreekt voor zich.

Snelheidsremmende maatregelen en handhaving zijn vaak als oplossingen genoemd. Maar ook het inrichten van het 30km-gebied als een echte 30km-zone is ter sprake gekomen.

Er is echter nog een aspect, nl. gedrag. De meesten van ons weten wel dat te hard rijden gevaarlijk is maar toch doen we het vrijwel allemaal wel eens. De discrepantie, tussen weten en doen, kent verschillende oorzaken. Als voorbeeld de 'sociale druk'. Het voelt ongemakkelijk als je je aan de snelheid houdt en daardoor andere automobilisten ophoudt.

In de bijeenkomst heeft een aantal aanwezigen zich opgeworpen om tezamen de genoemde knelpunten en gesuggereerde oplossingen op papier te zetten. Dit 'klaagschrift' kan dan in de volgende bijeenkomst, het overleg met de gemeente, worden aangeboden. Daarbij zal de rol van de inwoners eveneens ter sprake komen. Want verkeersveiligheid en leefbaarheid zijn zaken waar ook wij als inwoners aan moeten werken. Vervolgens willen we gezamenlijk met gemeente en politie een aanpak ontwikkelen om onze grootste ergernis: 'te hard rijden' te lijf te gaan.

De volgende bijeenkomst van de Werkgroep Verkeer staat gepland voor 29 november en begint om 20.00 uur in De Dreef. Wilt u meer weten of meedoen, laat dat dan weten via info@dorpsplatform.nl. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken om het verslag van de laatste bijeenkomst op te vragen.